Kisokos: Eddig ezeket tudni a The Walking Dead egyre növekvő spin-off univerzumáról

Sajnos befejeződött a The Walking Dead sorozat a 11. évaddal, ez azt is jelenti többek között, hogy az alapsorozat,  a fő sorozat is véget ért. De szerencsénkre mondva a The Walking Dead franchise még mindig él, hiszen több spin-off is készül hozzá, ide tartozik a Fear the Walkind Dead is, amely szintén a végéhez közeledett a nyolcadik évadjával.

Az alábbiakban összeszedtünk mindent, amit a közelgő Walking Dead spin-off sorozatokról tudnunk kell, így Negan és Maggie Big Apple-i kiruccanásától kezdve Daryl Dixon párizsi kalandjáig minden meg találsz a kisokos cikkünkben.


The Walking Dead: Dead City

Premier: 2023. június 18., vasárnap

Lore: a zombiktól hemzsegő világ legőrültebb párosa, Maggie Rhee és Negan Smith a The Walking Dead: Dead City című spin-off sorozatban Manhattanbe utaznak. A spin-off minisorozat hat epizódból fog állni, és a túlélők New Yorkban próbálnak majd helyt állni az apokalipszisben. A The Walking Dead írója és producere, valamint a sorozat showrunnere: Eli Jorné lesz.

Bár a franchise tartalomért felelős vezető, Scott Gimple továbbra is szűkszavúan nyilatkozik a projektről, nem tűnik túlzásnak, hogy Annie (Medina Senghore), Negan felesége és Hershel (Kien Michael Spiller), Maggie fia is feltűnik majd a spin-offban, a főszereplők Jeffrey Dean Morgan és Lauren Cohan mellett.

A Dead City mellékszereplői Gaius Charles, Mahina Napoleon, Željko Ivanek, Jonathan Higginbotham, Caleb Reese Paul, Karina Ortiz, Charlie Solis, Aixa Kendrick, Eleanor Reissa, Michael Anthony, Randy Gonzalez, Mahina Napoleon, David Chen, John Wu, Alex Huynh, Alex Borlo és Trey Santiago-Hudson.

"A város tele lesz halottakkal és persze túlélőkkel, akik New York Cityt a saját világukká varázsolták, hiszen tele lesz anarchiával, veszéllyel, és szépséggel" - olvasható a spin-off szinopszisában. Folytatta: "Két olyan karakterünk van, akik hihetetlenül különböznek egymástól". 

Aki látta a The Walking Dead sorozat részeit, az tudja jól, hogy milyen kegyetlen boss volt Negan, majd hirtelen pál fordulattal vált visszahúzódó karakterré, mert épp a szükséges helyzet ezt diktálta. Maggie pedig hosszú hónapokig gyász gyötörte, amit pont Negannak köszönhetett. Érdekes helyzet alakult ki a két karakter között már az eredeti sorozat 11. évad részeiben is, így ennek függvényében tényleg furcsa kaland elé nézhetünk majd a Dead City képében.


Daryl Dixon sorozat

Premier: 2023 vége vagy 2024 eleje

Miközben Maggie és Negan mindenfélét és még kit tudja még mit művel New Yorkban, addig a meglehetősen közkedvelt Daryl Dixon (Norman Reedus zseniális alakításában) jóval messzebbre utazik. A spin-off sorozatban az egykori magányos farkas és kiváló nyomkereső Párizsba utazik majd, és rengeteg "okos" zombival fog találkozni, amiket már a The Walking Dead: World Beyond című spin-offban is bemutattak már, valamint a The Walking Dead 11. évadában is újra felbukkantak.

"Daryl kezdetben egy szabad halacska a vízben. Ha Daryl új emberek között találja magát, akkor is csak egy hal a vízben. Franciaországban, egy olyan országban, amely épp az apokalipszist éli, ez egy teljesen más dolog" - mondta Gimple a készülő sorozatról. "Újra azon kapja magát, hogy újra fel kell találnia magát, ismét meg kell találnia önmagát, és emellett - valószínűleg - nem az egyetlen emberekkel van együtt ebben a zavaros világon." 

A The Walking Dead: Dead City-hez hasonlóan a Daryl Dixon (sorozat) is hat epizódból áll, és az ER-t jegyző David Zabel felügyeli majd. A forgatás 2022 októberében kezdődött Párizsban. Reedus mellett Clémence Poésy, Adam Nagaitis, Anne Charrier, Eriq Ebanouey, Laika Blanc Francard, Romain Levi és Louis Puech Scigliuzzi a főbb szerepekben.

A sorozat eredetileg úgy készült, hogy Darylt és legjobb barátnőjét (havernő), Carol Peletier-t (akit Melissa McBride alakít) követi, de az írók kénytelenek voltak újra gondolni a kiinduló pontot a sztori részben, mivel McBride az utazási követelmények miatt visszalépett - ezért a fókusz Darylen lesz.

"Melissa McBride életre keltette a The Walking Dead univerzum egyik legérdekesebb, legvalóságosabb, legemberibb és egyik legnépszerűbb karakterét" - nyilatkozta akkor az AMC Networks fejese. "Sajnos már nem tud részt venni a korábban bejelentett, Daryl Dixon és Carol Peletier karaktereire fókuszáló spin-offban, amely idén nyáron játszódik és Európában forog majd, majd pedig jövőre lenne a premierje. Az Európába költözés logisztikailag tarthatatlanná vált Melissa számára ebben az időben. Tudjuk, hogy a rajongók csalódottak lesznek a hír miatt, de a The Walking Dead univerzum továbbra is érdekes módon növekszik és bővül, és nagyon reméljük, hogy Carolt a közeljövőben újra láthatjuk".



Rick és Michonne spin-offja 

Megjelenési dátum: 2024/25

Andrew Lincoln (Rick Grimes) visszatér a saját franchise-ba és nem lesz teljesen magányos, mert Danai Gurira is csatlakozik hozzá Michonne szerepében, aki még a 10. évadban hagyta hátra szeretteit Alexandriában, hogy megkeresse Ricket.

Rick eredetileg a The Walking Dead-filmek trilógiájának frontembere lett volna, de ezt az ötletet kukázták, és a kreatív csapat az egyelőre cím nélküli limitált sorozatra helyezte át a hangsúlyt. Lincoln és Gurira egyaránt executive producerként is részt vesz a sorozatban, és a leírás szerint "aktívan" részt vesznek a karakterek kiépítésén. Scott Gimple - aki a showrunner szerepét tölti be ennél a spin-offnál - még a 2022-es San Diego-i Comic-Conon jelentette be, hogy az új rész forgatás alatt áll.

A The Walking Dead 11. évadának fináléja egy kis ízelítőt adott abból, hogy mi fog következni: Ricket egy sáros parton találták, mielőtt eldobta volna a csizmáját, a naplóját és az adó-vevőjét, amit Michonne talált meg a The Walking Dead 10. évadában. Később egy helikopteres frakciócsapat ereszkedik Rick felé, és megadásra szólítják fel főhősünket.

Egy másik helyen (és valószínűleg más időben) Michonne lóháton vadászik Rickre. Úgy tűnik tehát, hogy a páros ütközési pályára kerültek a szintén hat epizódból álló sorozatban, amelynek forgatása hivatalosan is elkezdődött, és valamikor jövőre kerül adásba az AMC jóvoltából.


Mi a helyzet a Fear the Walking Dead, a The Walking Dead: World Beyond és a Tales of the Walking Dead című sorozatokkal?

A Fear the Walking Dead 8. évadának premierje május 14-én, vasárnap lesz az AMC-n. Mondhatjuk, hogy a következő 12 hónap a The Walking Dead rajongók számára igazi csemegének ígérkezik.

A The Walking Dead: World Beyond két évad után hivatalosan is befejeződött, és az AMC egyelőre nem jelentette be, hogy a Tales of the Walking Dead című antológiasorozat újabb fejezet érkezne. 

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés