Az MCU 5. fázisában nem lesz több idióta komédiázás

A Marvel's Secret invasion hivatalos előzetese bizonyította - a hamarosan induló Disney+ felületén -, hogy a jelenetek közti és alatti komédiázgatásnak vége lesz. A Bosszúállók: Endgame óta az MCU szinte csak rossz kritikákat kap a megjelent tartalmaival kapcsolatosan, és ez kicsapta a biztosítékot a rajongoknál, de ez még nem minden, mert az MCU jelenlegi helyzetének a kritikai fogadtatása enyhén szólva is megosztó. Az olyan filmek, mint a Pókember: Nincs hazaút és a Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája szinte egyöntetűen tetszettek mindenkinek, addig más Marvel próbálkozások, mint a Thor: Szerelem és mennydörgés, a She-Hulk sorozat valamint szégyenszemre az MCU ötödik fázisának nyitófilmje, a Hangya és a Darázs: Quantumania már nem igazán jött be a képregényrajongóknak, sokkal vegyesebb volt a fogadtatás, rottentomateoson pedig lassan elkezdtek poshadni ezek a művek.

A MCU ötödik fázis következő alkotása, illetve sorozat fronton az első olyan projektje lesz a Secret Invasion a Disney plusz streamingen belül, ami már sokkal komorabb és valósághűbb oldalát fogja mutatni.  A Marvel Secret Invasion hivatalos trailerével úgy tűnik, hogy az óriási képregényes crossover esemény tónust váltott, és egy sokkal komolyabb, intrikákra épülő politikai thrillerré vált, ami leginkább az Amerika Kapitány: A téli katonája című filmhez hasonló. A Secret Invasionnak tehát komoly hangvétele lesz (és ez következetes) és zsigerből kigyomlálják majd az idiótábbnál 
-idiótább beszólásokat.


A Secret Invasion előzetesvideóban látható legnyilvánvalóbb elemei az a hangnem és a stílus megváltozása az eddigi Marvel alkotásokhoz képest. A sorozatnak hihetetlenül komoly, komor hangulata van, ami leginkább a Russo testvérek munkájára emlékeztet az Amerika kapitány 2. és 3. részében. A földhözragadtabb, kémes hangvételű akcióktól kezdve a Secret Invasion kijavítja az MCU legnagyobb kritikáját, ami eddig valaha is ért, méghozzá a komédiázást. Természetesen nem azt jelenti, hogy innentől kezdve semmilyen humor és vicces pillanat nem lesz az MCU filmjeiben, csak innentől kezdve nem fogják telibe nyomni a humort állandóan. Tudjátok van egy rossz vicc ez ügyben, amit hajlandó vagyok elsütni...

"Sose nyomd fullba a kretént..."

A Marvel alkotások az elmúlt években részben az egyes projektek következetlen tónusai miatt voltak megosztók. Az olyan filmek, mint a She-Hulk és a Thor: Szerelem és mennydörgés rettenetes módjára komikusak próbáltak lenni, és mi magunk már úgy éreztük, mintha egy Marvel-paródia tanúi lennénk. Még a komolyabb történettel rendelkező felvonások is próbáltak humorosak lenni, mint a Doctor Strange az őrület multiverzumában és a Hangya és a Darázs: Quantumania.

Egy másik MCU-probléma, amit nagyrészt a 4. fázisnak tulajdonítottak, az összekapcsolhatóság hiánya volt. A 4. fázisnak nagyrészt nem volt igazi crossover irányvonala, ami valamilyen nagyobb eseményre való fókuszálást jelentette volna. Ez volt az MCU első olyan fázisa, amelyben már nem voltak Bosszúállók, amik sokak szerint ennek hiánya miatt a történetek kissé következetlennek tűntek és nem volt igazi súlyuk már.

A Secret Invasion a Marvels filmet is fel fogja vezetni, és ha minden jól megy abba a részben sem lesz túl tolva a komédia, valamint előreláthatólag sokkal jobban fog csatlakozni a Kang-féle történésekhez.
Az olyan karakterek bevonásával, mint Fury, Everett Ross (akit már Harrison Ford alakít), War Machine és Talos, a Secret Invasion olyan sorozatnak tűnik, amelynek hatalmas kihatásai lesznek a további MCU filmekre/sorozatokra nézve.

A Titkos invázió júniusban, a Loki második évada szeptembertől, míg a The Marvels mozifilm novemberben kerül bemutatásra.

Addig szemezzetek az MCU 5. fázis alkotásaival:



0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés