Az HBO Max tárgyalásokat folytat egy Aegonról szóló Trónok harca előzménysorozat berendeléséről

A Trónok harca az HBO eddigi legnagyobb és legsikeresebb sorozata, világszerte több sikert és díjat aratott. A készítők a fő sorozat befejezése után több Game of Thrones spin-offot is javasoltak, köztük egy Jon Snow-központú projektet, amely az eredeti sorozat fináléjának az eseményei után játszódna. Az első mellékszál A sárkányok háza - szintén egy előzménysorozat, amely majdnem 200 évvel az eredeti sorozat előtt játszódik - erős debütálásával alaposan és jogosan bebetonozta magát a bővülő franchise-ba, megadva a plusz alaphangot ahhoz, hogy a közönség mire számíthatnak a közeljövő során érkező spin-offoktól. Mert bizony meglehetősen sok előzménysorozatot terveznek az HBO-nál, és ezek egyikét képezi egy olyan Game of Thrones spin-off is, amely I. Aegon westerosi hadjáratát mutatná be a nagyérdemű számára. 

A Variety szerint heves tárgyalások folynak az HBO-val, akik alig várják már, hogy tovább léphessenek és belevághassanak az új projekt előkészületeibe. A készülő cím egyébként I. Aegonról szólna, miképp hadával sikeresen meghódítja Westerost, amely körülbelül 300 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik. A Targaryen-dinasztia alapítójaként,  Aegon, a Hódító örökségként - Trónok harca univerzumában - a leghatalmasabb és legfélelmetesebb dinasztiává tette a családi ágának nemzetségét, a Targaryan-házat.

A sorozat azt tervezné bemutatni, hogy Aegon, szövetségesei, köztük három sárkánnyal hogyan és miféleképpen hódították meg a Nyugati királyságokat, Dorne kivételével. Bár Aegon ambíciói nem egy teljesen egyesített birodalommal végződtek, de a Sárkányúr hódítása végül be biztosította családja sikeres dinasztiáját, amely mintegy 300 évig tartott. Erőfeszítéseiért elnyerte a Westeros első királya címet, és ő lett az első uralkodó, aki a Vastrónon ülhetett.


Jelen állás szerint a projekt még a korai előkészületi fázisban van, és egyelőre nincs forgatókönyvírója sem. Sajnos a forgatási napok csúsznak azáltal is, hogy szereplőgárdája sincs. George R. R. Martin eddig mindig részt vett a regényeinek feldolgozásaiban az HBO-nál, éppen ezért szinte biztosan feltételezhető, hogy a neves szerző valamilyen formában visszatér majd a munkálatok során.

George R. R. Martin a Trónok harca univerzumának atyja. A tűz és jég dala és A tűz és vér című epikus sorozatain keresztül Martin egy transzcendens, középkori fantasy-sagát épített fel, amely politikai hatalmi harcokból, sötét intrikákból, szívszaggató összeesküvésekből, középkori realizmusból és köpönyegforgató karakterekből építkezett. Bár mind a Trónok harca, mind a Sárkányok háza gondosan kidolgozta a tévé streaming számára készült forrásanyagot, a közönségnek hamarosan talán lehetősége nyílik arra is, hogy egy nagy játékfilmes, mozis projekten keresztül is megismerhesse George R. R. Martin összetett, egymásba fonódó fantáziavilágát.

A Variety exkluzív kiadásában a források emellett megemlítették, hogy az Aegon spin-off sorozathoz egy játékfilmes változat is készülhet, amit még nem erősítettek meg. Az HBO és a Warner Bros. Discovery egyesülése miatt az esetleges film a megamédia-konglomerátum égisze alatt készül majd el.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés