Hatalmas kasszát robbanthat idén a Super Mario Bros film

A Box Office becslései szerint, cikkünk megírása idejére a Super Mario Bros film már túl léphette a 130 millió dolláros bevételt, mindösszesen pár nap leforgása alatt.

Az Illumination és a Universal Nintendo videojáték-adaptációja, a The Super Mario Bros. Movie (A Super Mario Bros. film) gyors rohamléptekkel kezdett az amerikai mozikban, és az előzetes becslések szerint legalább 128 millió dolláros bevételt  produkált pár nap alatt. A legbuzgóbb szakértők szerint a film akár 140-150 millió dolláros bevétellel is zárhatja az első hétvégi bevételi statisztikáját.

A Super Mario alkotásnak minden esélye megvan arra, hogy a 2023-as év első nagy blockbuster filmje lehessen, legalábbis, ha így folytatja debütálási tempóját. A PG-besorolású film nem csak a családok körében kelti fel az érdeklődést, hanem a felnőttek azon generációit is megszólítja, akik a Ninteno-konzoljának egyik legnépszerűbb Mario-játékain nőttek fel.

A film szerdán nyitott, hogy kihasználja a tavaszi ünnepekre szánt  húsvéti hosszúhétvégét, amely több, mint 5 napos.. A filmet 70 tengerentúli országban is bemutatták, és szerdán lenyűgöző, mintegy 8 millió dolláros bevétellel nyitott az érintett csendes-óceáni és ázsiai területeken, beleértve a Kínában elért 5 millió dolláros bevételét is.

Az animációs vígjáték kalandos története a híres brooklyni vízvezeték-szerelőket és testvéreket, Mariót (Chris Pratt) és Luigit (Charlie Day) követi nyomon, akiket a varázslatos Gomba Királyság világába kerülnek egy nagy küldetés erejéig. A film szinkronhangjai között szerepel még Keegan-Michael Key, Anya Taylor-Joy, Jack Black, Seth Rogen, Fred Armisen, Kevin Michael Richardson és Sebastian Maniscalco. Külön érdekesség, hogy Charles Martinet, aki több mint három évtizeden át a Super Mario-játékokban Mario és Luigi karakterének hangjait adta, szintén visszatér a nagysikerű animációs vígjáték filmben.

A már most sikerfilmnek örvendező Super Mario Bros-t Aaron Horvath és Michael Jelenic rendezte, Matthew Fogel forgatókönyvéből. A filmet a Universal, a Chris Meledandri-féle Illumination anyavállalata és a Nintendo közösen finanszírozta.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés