A Shazam sztárja átverve érzi magát az MCU szerepével kapcsolatban

Bizony, bizony, Zachary Levi nem csak a DC-nél játszott hős szerepet.

A Shazam sztárjának, Zachary Levi szerepe a Thor: Sötét világ című filmben nem volt olyan központi, mint ahogy azt állítása szerint elhitették vele a Disney alkotói.

Zachary Levi a Marvel Moziverzumban és a DC Extended Universe-ben is szerepel (James Gunn-féle DC elképzelésben még nem tudni milyen szerepe lesz), ámbár a Shazam szerepével a saját szóló filmjeivel került a média és a képregényrajongók figyelmébe, és úgy véli, hogy a Marvel részéről, Kevin Feige picit félrevezette őt Fandral (Thor Sötét világ) szerepével kapcsolatban.

Levi eredetileg a 2011-es Thorban tűnt volna fel Fandral alakításában, de az időbeosztása miatt a szerepet Josh Dallas kapta meg. Amikor pedig a folytatásra került a sor, Dallas volt az, aki nem tudott részt venni a film forgatáson, így Kevin Feige megkereste Levit, hogy vállalja el a szerepet. A Happy Sad Confused podcastben Josh Horowitznak nyilatkozva, Levi elmondta, hogy akkoriban elhitették vele, hogy a szerep "hatalmas" része lesz a filmnek.

"Feige azt kérdezte: 'Hé, Zach újra elvállalod ezt a szerepet?'. És hogy őszinte legyek, nézd... és én ragaszkodtam hozzá, hogy beszéljek erről Kevinnel, két okból is. Az egyik, hogy láttam az első filmet, és nem igazán éreztem, hogy ezt a harcos karaktert olyan nagyszerűen kihasználták volna. És azt gondoltam: "He ez megint így lesz, mert ha igen, akkor nem igazán akarom ezt tovább csinálni, érted?". Erre ő: "Nem, nem, nem, nem, ez egy hatalmas része lesz a filmnek. Hát... Nem annyira, mint kiderült".

A Thor Ragnarök MCU filmben Levi visszatért, hogy újra eljátssza a szerepét, és találkozzon végül a végzetével. Azóta a neve és ismertsége leginkább a szuperhősök világában, a DC Shazamjaként vált ismertebbé - bár annak ellenére, hogy meglehetősen ismeretlen szuperhőst játszik a DC ligában. 2018-ban debütált, a könnyed és bolondos hangvételű Shazam!, amely remekül szerepelt a kasszáknál, és a kritikusok is oda-vissza voltak érte, ám a Fury of the Gods című film nem hozta meg sem a sikert, sem pedig a kritikai elismerést Levi számára. Zach egy kritikával foglalkozott a Shazam-filmek hangvételével kapcsolatban. Elmagyarázta:

"Hadd emlékeztessek mindenkit arra, hogy honnan indultak a képregények, különösen, hogy honnan indult a Marvel Kapitány vagy a Shazam. Ezek olyan képregények voltak, amelyek a fiataloknak szóltak, és ezek az alkotások a menekülésre, a szórakozásra, gyakran pedig az ostobaságra, a bolondozásra és a hülyeségre irányultak. Szerintem nagyon nagy szégyen, hogy a képregényfilmek valahogy eljutottak oda, hogy kötelezően komolynak, intenzívnek és sötétnek kell lenniük. Ez egy szomorú nap, srácok."

Bár manapság elvárás, hogy minden szuperhősös film egy nagyobb narratíva része legyen, és mélyebb jelentéssel bírjon, különösen, ha a Marvel vagy a DC készíti azt, Levinek igaza van abban, hogy semmi baj nincs azzal, ha csak úgy fogunk egy karaktert, és egy kicsit szórakozunk vele. A dolog másik oldala, hogy a tavaly nyári Thor: Szerelem és mennydörgés sokak számára kicsit túl messzire vitte a poénos oldalát, és ez nagyban befolyásolta a film kritikáit. Szóval meglehet, hogy mégsem a könnyed szuperhősfilmekre vágynak az emberek.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés