Dwayne Johnson DC mozis tervei megbuktak, mutatjuk a főbb érveket öt pontba ősszeszedve

A Black Adam megjelenése előtt Dwayne "The Rock" Johnsonnak nagy tervei voltak a DC-filmek jövőjével kapcsolatban, de ezek már biztosan nem fognak megvalósulni, hiszen a legutóbbi sikertelen DC mozik a kasszáknál meglehetősen rosszul teljesítettek, különösképpen a Shazam! Istenek haragja. A DC és Peter Safran hamar észhez tértek, hiszen James Gunn érkezésével még megtudták menteni amit meglehetett. A DC univerzumot ugyanis alapjaitól fogják teljesen újra indítani, amihez már The Rocknak beleszólása nem lesz többet soha.

Johnson a DC-filmes univerzum világával akkor került kapcsolatba, amikor a Shazam! első részét el kezdték forgatni, és Johnson végül az antihős, Black Adam szerepet kapta. Egyébként a Shazam! két projektre oszlott fel, azzal a szándékkal, hogy később a DC filmvásznon találkozzon egymással a két karakter, hiszen Shazam a hivatalos DC képregény története szerint Black Adam halálos ellenfele. A The Rock ezt a 2022-es Black Adam filmmel megvétózta, amit egy poszt-kredit jelenet formájában tett / erősített meg, ugyanis nem az Igazság Társaságát, illetve Shazam-et vették fel a fontos poszt jelenetekben, hanem Henry Cavill Supermanjét. 

A Black Adam 2022. októberi premierjét követően Johnson arról kezdett el beszámolni, hogy a Black Adam lesz az első olyan alkotás a DC Studios első fázisában, amelynek keretében belül új projektek épülnek majd Black Adam és a többi DC-karakter köré. Ez leginkább Henry Cavill Supermanjére vonatkozott, akinek cameója a Black Adam poszt-credits jelenetében arra utalt, hogy a The Witcher sztárja maradni fog és nem lesz semmilyenféle váltás. The Rock mindenképpen Henry Cavillel szerette volna folytatni a DC univerzum mozis történetvezetésének első fázisának kiépítését, amely már akkor meghiúsult, amikor a Black Adam filmet szét szedték a kritikusok, a Shazam 2 pedig megbukott..

Tehát mi az oka annak, amiért The Rock DC mozis tervei visszafele sültek? 5 pontban megnézzük veletek! 

5. A Black Adam alul teljesített a kasszáknál és a kritikusoknál is

A többéves forgatás során a Black Adam Dwayne Johnson számára szenvedélymunkává vált, és ugródeszkának akarta használni belépőjét a sikeres DC-univerzum felé. A szóló filmje azonban nem teljesített olyan jól, mint ahogy azt a DC-nél bárki is remélte: a film a marketing- és forgalmazási költségek után több, mint 200 millió dolláros büdzséből mindösszesen 393 millió dollárt hozott világszerte. Hazájában, otthonában közel 170 millió dolláros bevételt produkált. Ez után The Rock csak kapta a pofonokat, és odáig ment el az egész hercehurca, hogy James Gunn-nak be kellett csatlakoznia a DC univerzumhoz, hogy megmentse a további képregényfilmes projekteket. A bukás fő oka a költségvetés felhasználásában is erősen gyökeredzik, aminek nagy része a hatalmas marketing invázióra és a sztár színészek gázsijára ment el. A volt pankrátor sztár a produceri jogával olyan nagy neveknek adott plusz fizetést, mint Pierce Brosnan, Viola Davis és Henry Cavill.

4. Dwayne Johnson DC-s karrierje végleg összeomlott

2022. október 20-án, egy nappal a Black Adam bemutatója előtt, Hiram Garcia és Beau Flynn producerek a Comicbook.com-nak elárulták, hogy a film folytatását tervezik, és gyorsított ütemben zajlanak a forgatások is. Ez a folytatás a Johnson által alakított Black Adam és Superman közötti harcokat építette volna fel, közvetlenül kapcsolódva a Black Adam utójelenetéhez, amikor Henry Cavill megjelenik. Ezeket a forgatásiterveket még 2022. decemberében megismételték többször is, annak ellenére, hogy a DC Studiosnál Gunn és Safran átvették az irányítást.

Később James Gunn megerősítette, hogy jelenleg nem tervezik a Black Adam folytatását. Dwayne Johnson számára azonban még nem veszett el minden remény, hiszen Gunn megemlítette, hogy lehetnek lehetőségek arra, hogy a Black Adamot beillesszék az új DC univerzum jövőjébe, de mivel a legtöbb más projektet újraindítják, újra szerepeltetik és átrendezik, valószínű, hogy Johnson karrierje a DC Studiosnál véget ér. Ez már szinte biztosra vehető, hiszen a Shazam! Az istenek haragja is megbukott a kasszáknál, és Johnson legnagyobb álma a Black Adam vs. Superman csatáról végleg szertefoszlottak.

3. Henry Cavill (Superman) visszatérése gyorsan véget ért

James Gunn és Peter Safran 2022. november 1-jén vette át a DC Studios irányítását, és azonnal nekiláttak a franchise jövőjét szolgáló új projektek megtervezésének, illetve a nagy újraindítás folyamatához. A nagy páros nagyon reméli, hogy sikeresen újjáéleszthetik a DC-filmek világát, és eltávolodhatnak a múlt hibáitól. Ezt megelőzően azonban Henry Cavill cameója a Black Adam utójelenetében - a 2017-es Igazság Ligája óta először lépett fel Superman szerepében - elindította a találgatásokat az internet népe között, hogy végre visszatér-e a hőn áhított szerepbe. Maga Cavill egy 2022. október 24-i Instagram-posztban azt állította, hogy cameója "egy nagyon kis ízelítő lesz abból, ami még jön".

2022. decemberében sajnos jött a nagy és egyenes válasz a DC fejeseitől. Gunn hivatalosan bejelentette, hogy Cavill nem tér vissza Clark Kent, azaz Superman szerepében az új DC-univerzumban. A 2025-re datált Superman: Legacy film bevezetésén agyalnak most a DC-nél, amely várhatóan Gunn új DCU-ját elindító filmje "újraindítaná" Superman karakterét is, amit természetesen új színész játszana el. Persze nagy felháborodást váltott ki Cavill rajongói (a streamingstar szerkesztői is kiállnak a színész mellett) körében, Gunn válaszlépésként megemlítette, hogy tárgyalásokat folytatott Cavillel arról, hogy egy teljesen új karakterként térjen vissza a DCU-ba, viszont ez a hajó, nagyon úgy néz ki, hogy elúszott. De még nem süllyedt el!


2. Az Igazság Társasága visszatérhet... De Black Adam nélkül

Fontos megjegyeznünk, hogy az Igazság Társasága nem keverendő az Igazság Ligájának tagjaival. A Black Adam film egyik legjobb része volt az Igazság Társaságának bemutatása, amelyben Dr. Fate, Hawkman, Cyclone és Atom vett részt. Az Igazság Társasága volt az első szuperhősökből álló csapat, amely az All Star Comics #3. számában debütált még 1940-ben, és bár különböző formákban már láthattuk őket a DC TV-sorozatokban, például a Smallville-ben, a Holnap legendáiban, és a személyes kedvencemben, a Stargirlben. Ha kiállnak The Rock DC-víziója mellett, az az Igazság Társasága teljes törlését jelentette volna. Helyettük a Peacemakers, békefenntartó szuperhőseire koncentrálódtak volna leginkább a további filmek. Gunn rebootjának hála nagyon nagy esély van arra, hogy visszatérnek az Igazság társaság tagjai.

Az amerikai Igazság Társaságára ismét utaltak a Shazam! Fury of the Gods egyik jelenetében, amelyben az HBO Max Peacemaker sorozatból már ismert Emilia Harcourt és John Economos is szerepeltek. Az ARGUS ügynökei azzal az ajánlattal keresték meg Shazamot, hogy csatlakozzon az Igazság Társaságához, bár ő tévesen azt hitte, hogy a sokkal nagyobb hírnévvel és presztízzsel bíró Igazság Ligájáról beszélgetnek, melynek korábbi tagjai Batman és Superman volt. Ez egyértelmű kapcsolatot teremt majd az Igazság Társasága és a Peacemakers csapat között, az utóbbinak is megerősítették, hogy lesz jövője Gunn DC-univerzumában. Ez egyben Shazam lehetséges jövőjét is sejteti, Zachary Levi-nak meg egyre biztosabb majd a Shazam szerepe, hiszen jó barátságban van a DC Studios egyik fejesével, Safrannel.

1. The Rock az oka a Shazam 2 kudarcért

Annak ellenére, hogy The Rock eredetileg részt vett a Shazam! és a Black Adam forgatásain, Johnson (is) valójában hozzájárulhatott a Shazam! Fury of the Gods kritikai és pénzügy bevételi kudarcához is. Mint már tudjuk, Dwayne Johnson megvétózott több olyan ötletet, amelyek jobban összekapcsolhatták volna a két projektet a DC-univerzum világával. Az eredeti elképzelés szerint ezeknek kellett volna megtörténnie: Zachary Levi Shazam cameójának szerepeltetése a Black Adam utójelenetében, és az Igazság Társaságának tagjainak visszatérésének bemutatása a Shazam! Fury of the Gods című film stáblistája utáni jeleneteiben. Amik persze nem jöttek össze, köszönhetően The Rocknak.

Johnson nagyon szeretett volna egy Black Adam és Superman központú DC mozis univerzumot létrehozni. Tavaly még büszkén azt nyilatkozta a lapoknak, hogy a Black Adam egy új történetmesélői korszak kezdetét jelenti majd a DC mozifilmek számára, de úgy tűnik, hogy ez a nagyon rövid korszak-vízió volt. Biztos ki lehetett volna hozni belőle jókat, de a sors közbe szólt. Dwayne Johnson csak az álma mellett szeretett volna kiállni, aminek az lett tudtán kívül a következménye, hogy olyan helyzetbe hozta Henry Cavillt vagy Zachary Levit, hogy nekik már esélyük sincsen sínen maradni, azaz az eredeti szuperhős szerepeikben megmaradni a DC-nél. Lényegében The Rock lehet tönkre tett két "életet", tudtán kívül, és olyan láncreakcióba került James Gunn érkezésével a filmjével és döntéseivel kapcsolatosan, hogy automatikusan magával húzta Cavillt és Levit is. Egyelőre nem világos, hogy James Gunn és Peter Safran DC-univerzumában mi lesz a jövője Shazamnak és Black Admanek, de valószínű, hogy mindkét hősnek az útja véget ért... De a remény hal meg utoljára, szokták mondani...

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés