A Demeter utolsó útja előzetese bemutatja Bram Stoker Drakula-regényének egyedülálló adaptációját

André Øvredal rendező egy újfajta megközelítést kínál a vámpírmítoszhoz. A Universal Pictures közzétette az első trailert A Demeter utolsó útja című filmhez (még nem biztos, hogy ez lesz a hivatalos magyar címe a filmnek), André Øvredal várva várt adaptációjához, amely Bram Stoker Drakula című horrorregényének egyetlen fejezetét dolgozza fel. A The Last Voyage of the Demeter a második Drakula-ihlette film a Universalon belül 2023-ban, hiszen Nicolas Cage főszereplésével a Renfield című film is csatlakozik a mozik vásznaira.

Stoker eredeti regényében a Demeter egy orosz vitorlás volt, amelyet Drakula bérelt fel, hogy hazájából, Waláchiából (Erdély mellett fekvő román régió) Angliába szállítsa. A legénység nem is sejti, hogy egy vámpírurat szállítanak, de amikor a Demeter matrózai egytől egyig eltűnnek, a kapitány meggyőződik arról, hogy egy gonosz erő kísérti a hajót.

Míg a Demeter történetét a Drakula regény egyetlen fejezetében meséli el, addig a trailer azt magyarázza el, hogy Øvredal hogyan adaptálja a hajó félelmetes útját egy teljes filmváltozatra. Øvredal filmje a félelem és a paranoia légkörében fog elmélyülni, amely majd a hajón terjed, amint a legénység eltűnni kezd. Ez a hátborzongató megközelítés Drakulát láthatatlan fenyegetéssé változtatja.

Bár a trailer nem spoilerezi el a film végét, az eredeti regényben senki sem éli túl Drakula csavaros bújócskáját. Tehát arra is számíthatunk, hogy Øvredal adaptációja tragédiával végződik. 

A The Last Voyage of the Demeter főszereplői Corey Hawkins (Macbeth tragédiája), Aisling Franciosi (The Nightingale) és Javier Botet (Az). Botet a filmben Drakula bőrébe bújik majd. Øvredal rendezi A Demeter utolsó útját Bragi F. forgatókönyvéből. Bőven van okunk izgatottan várni a készülő adaptációt, hiszen Øvredal több horrorsikert is tudhat magáénak.

A The Last Voyage of the Demeter forgatása 2021-ben fejeződött be. Szerencsére a késés után A Demeter utolsó útja végre augusztus 11-én kerül a mozikba. Nézd meg az új trailert alább:

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés