A minőség miatt késnek az MCU ötödik fázisának filmjei

Mióta bejelentették az MCU 5. fázis filmjeit és azok várható napra pontos megjelenési dátumát, ezalatt több késés is történt. A közelgő csúszások közül nemrégiben több Disney+ sorozatokhoz kapcsolódott, mivel néhány olyan filmről, amelyeknek korábban pontos premiernappal rendelkeztek, azoknak filmes logóin és poszterein csupán ez a felirat áll: "hamarosan". Sajnos úgy tűnik, hogy a filmeket is ugyanúgy érintik majd ezek a késések. A Disney kapcsán egyébként a Star Wars univerzumát folyamatosan kibővítő sorozatok és filmek is csúszásokat szenvedtek el, amit szintén a minőség javára mondtak a készítők.

Nemrég a Disney és a Marvel Studios átnézte az 5. fázis megjelenési ütemtervét, és elkezdték "átértékelni a jövőbeli megjelenéseket", hogy megpróbálják a filmek minőségét jobbá tenni. Ezt a döntést valószínűleg a konkurens DCEU bukásának előszele is meghozhatta a Disney fejesei számára. Ami érthető.

Több jelentés is arról számolt be, hogy a késések oka az, hogy a Marvel Studios meg akar tartani egy bizonyos minőséget a filmjeiben, főleg azt akarják előtérbe helyezni, hogy a filmeket és a sorozatokat a megfelelő módon készítsék el majd, ahelyett, hogy idő előtt, összecsapva adnák ki. A csúszást több nagy MCU film is megszenvedte, ilyen többek között a The Marvels, amit eltoltak 2023 novemberre. A Marvelek kapcsán kiderült, hogy a késés valószínűleg azért történhetett meg, mert a film egyes jelenetei alatt futó vizuális effektek nem az éppen megkívánt színvonalat képviselték.


A késések áldozatát képviselte a Marvel animációs-rajzfilmje, a What If...?, a Mi lenne, ha...? második évadának premierje is, amit átraktak egy ismeretlen, meg nem nevezett időpontra. 

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a Marvel Studios több projektet is tervez a következő években, és hogy ezeknek a filmeknek, alkotásoknak mennyi időbe telik az elő-forgatásoktól az utómunkálatokig. Egy olyan sikeres és népszerű MCU franchise esetében mindig jelen van egy bizonyos minőségiszintű elvárás a rajongók részéről.

A stúdió az Infinity-sagával bebizonyította, hogy képes akár egy évtized alatt egy hatalmas, összefüggő történetet elmesélni, így a mérce a következő fázisra is nézve már eleve rendkívül magasra került.

Az MCU most sokkal ambiciózusabb, mint valaha, a több megjelenés nem feltétlenül jelent jobb minőséget a filmek terén. A nagy évvégi DCEU félrelépéssel nagy valószínűséggel egy virtuális pofont kaptak az MCU-sok is, akik időben kezelték a Thor Szerelem és Mennydörgés / Fekete Párduc 2 óta létező kínos helyzetet.

A Marvel Studios 2022-től nagyjából nyolc projektet adott ki, de ezek közül nem egy meglehetősen kemény kritikákat kapott, és általában gyengébbnek ítélték meg őket, mint a Thanos-előtti alkotásokat.

Mostantól lehet, hogy a Marvel a jövőben nem ad ki évente négy-öt filmet, de hosszú távon valószínűleg megéri majd nekik. Minőség mindenek felett!

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés