Új forgatókönyvírót kapott a Thunderbolts

Miközben a Marvel Studios arra készül, hogy Florence Pugh zökkenőmentesen visszatérjen Yelena Belova szerepében a Thunderbolts filmben, addig egy új jelentés szerint elképzelhető, hogy a MCU film késni fog. Pugh egy all-star szereplőgárdához csatlakozik a Thunderbolts keretein belül, amiben Sebastian Stan Bucky, azaz a Tél katonája, David Harbour Vörös Őrző (Red Guardian) és Julia Louis-Dreyfuss Valentina Allegra de Fontaine szerepével egészíti ki a szupercsapatot.

A pontos cselekmény részleteit egyelőre titokban tartják, de Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke megerősítette, hogy Bucky a csapat vezére lesz. A tél katonájának karakterét egyébként számos Marvel témájú Amerika kapitány részekben, valamint a Disney plusz felületén futó a Sólyom és a Tél katonája című sorozatban alapozták meg.

Black Widow mostohahúgát alakító Florence Pugh izgatottságának is hangot adott, hogy Yelena szerepében visszatér a Thunderboltsban, kiemelte, hogy mindent bele ad majd szerepébe, annak ellenére, hogy még ő sem ismeri a sztori részleteit. 

A Variety megtudta, hogy a Netflix Beef alkotója és showrunnere, Lee Sung Jin csatlakozott a Marvel Studios Thunderbolts forgatókönyvírói posztjához. Lee a Fekete Özvegy című filmnek a legelőször szerződtetett íróját, Eric Pearsont váltotta le.


Mint kiderült az is, hogy Lee ismét együtt dolgozhat a Beef rendezőjével, Jake Schreierrel, aki egyébként köztudottan a Thunderboltsot rendezi. Ebből kiindulva pedig simán létrehozhatják munkájuk gyümölcsét, ami előre láthatólag népszerű és sikeres lesz majd az MCU világában.

A Netflix műsorának promóciója keretében a Varietyvel beszélgetve Lee megerősítette, hogy "újra írja" a Thunderbolts forgatókönyvét, és megjegyezte, hogy rengeteg téma és izgalmas dolog van a filmben, ami miatt nem tudott ellenállni annak, hogy Schrierrel és Yeunnal csatlakozzon az MCU-hoz:
"Újra írom. Újra az egész filmet. Jake megkérdezte, hogy beszállnék-e. Valószínűleg szünetet kellett volna tartanom, de rengeteg téma és izgalmas dolog van a filmben, ami miatt nem tudtam megállni, hogy ne jelentkezzek".
A Beef showrunnere ezután megosztotta, hogy megtiszteltetés számára, hogy a Marvel Studios egyik projektjének részese lehet:
"Igazán megtisztelő egy Marvel-projektben részt venni, ami nagyon más. Egyrészt, ez nem az én projektem, hanem Jake-é. Olyan nagyszabású és léptékű, hogy az írói alkotás nagyon más lesz. Ugyanakkor a folyamat ugyanaz, még mindig minden nap beszélek Jake-kel. ... Azt hiszem, ha egyszer megtalálod azt a csapatot, akiket szeretsz, megbízol bennük és tehetségesek, akkor mindent megteszel, hogy továbbra is velük dolgozhass."
Lee korábban a Tuca & Bertie, a Dave és a Szilícium-völgy számára írt forgatókönyvet. A Thunderbolts lesz az első "nagyjátékfilmes" írói munkája. Lee Sung Jin megerősítése, hogy a Thunderbolts újra írt forgatókönyvével késhet a film a hazai mozikban. Ez nem meglepő, tekintve, hogy az 5. fázis késése szinte mindenhol beszédtéma.

Persze meg lehet, mégis van rá esély arra, hogy az átírások esetlegesen minimálisak lesznek, Lee a lényeges párbeszédekre és néhány átdolgozandó jelenetre koncentrálhat majd a közeljövő során. A Thunderbolts forgatásai idén júniusban kezdődnek meg.

A Thunderbolts mozi premierje továbbra is 2024. július 26-a.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés