A Prime Video készítői szerint a LOTR: A hatalom gyűrűi című sorozat nagy győzelem, de a nézettségi adatok mást sejtetnek

Emlékeztek tavaly ősszel, amikor egyszerre jelentek meg sorra a nagy fantasy és sci-fi sorozatok, csak hogy felhozzam ezeket a sorozatokat, ilyen volt a Trónok harca, a Star Wars és a Gyűrűk ura? Mostanában egyértelműen nagyszerű fantasy-rajongónak lenni, de mióta a LOTR: A hatalom gyűrűi megjelent, nem világos, hogy a szuperdrága tévésorozat valójában mennyire volt sikeres. Az Amazon Studios hatalmas sikerként hirdeti, de mit mondanak a valós adatok?

Ha úgy éreztük, hogy A hatalom gyűrűi az első néhány hétben forró témává vált, mielőtt a beszélgetés elcsendesedett, a számok erre utalni látszanak. A The Hollywood Reporter szerint a hazai nézőknek mindössze 37 százaléka kezdte el a sorozatot, akik valóban a végére értek. A tengerentúli közönség hűségesebb volt A Gyűrűk Ura előzménysorozatához, hiszen 45 százalékuk be is fejezte a sorozatot.

Az adatokat figyelembe véve az Amazon sorozata nem tartotta meg az érdeklődők többségének döntő figyelmét. Ennek ellenére az Amazon Studios főnöke, Jennifer Salke, más szemléletet osztott meg:

A hatalom gyűrűi 2022. szeptember 1-jén debütált, és a sorozat az Amazon Prime eddigi legjobb premierjét produkálta. Jennifer Salke is "kulturálisan nagyon meghatározó pillanatnak" nevezte a szériát a streaming szolgáltatás számára. A sorozat már zöld utat kapott a második évadra, ami 2022 októbere óta készül, a londoni és a berkshire-i Bray Studiosban. Az Amazon Studios főnöke szerint "hatalmas lehetőség" rejlik a második évadban.

Jennifer Salke szerint az Amazon Studios nagyon boldognak és támogatónak tűnik A hatalom gyűrűi folytatásával kapcsolatban, annak ellenére, hogy az adatok nem feltétlenül utalnak átütő sikerre. A stúdió minden bizonnyal sokat fektetett a sorozatba, az első évad előállítása állítólag több, mint 700 millió dollárba került, és ennek egyharmadát az Amazon a Tolkien-hagyatékkal kötött jogdíjmegállapodásra költötte el.

Salke elmondta, hogy alig várja, hogy a második évadban több "drámai történetfordulat" legyen, miután az első nyolc epizódban "sok mindent kellett felépíteni". Tekintettel arra, hogy sok sorozatnak egy-két évadba telik, mire a széles közönség körében felpörög, őszintén szólva jó látni, hogy a stúdió ad egy kis teret A hatalom gyűrűinek, hogy nagyobb népszerűségnek örvendjen.

Az idő majd eldönti, hogy A hatalom gyűrűi hogyan teljesít a sok nagy streaming sorozatok mellett, különösen, amikor a 2. évad megjelenik. Az elmúlt hetekben jelentették, hogy tűz ütött ki a sorozat forgatásán, miután a egy ló sajnos elpusztult a forgatás alatt, ami miatt a PETA arra kérte az Amazont, ne használjanak többet élő lovakat a következő munkafolyamat során. A fantasy-sorozat egyébként korábban még ellenérzéseket váltott ki a sokszínű, díverz szereposztással kapcsolatban is.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés