A Stranger Things utolsó évadában meg van az a csoda, hogy senki sem fog meghalni a jelenlegi bandából

Legalábbis mi ezt reméljük, de vannak alternatív dolgok Vecna iránt, hiszen ő mások érzelmei alapján gyilkolja le az embereket...

A Stranger Things 5. évad alapján úgy néz ki, hogy a Netflix eddigi legizgalmasabb sorozata lesz, és nincs szükség főszereplői halálára ahhoz, hogy még jobb legyen. A Stranger Things 4. évada megteremtette az alapokat egy lebilincselő ötödik évadhoz, köszönhetően annak, hogy Vecna megnyitotta a kaput és elválasztotta az Indiana állambeli Hawkinst a Felülről-lefelé világtól. A Stranger Things utolsó évadát már nagyon várták, és rengeteg találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy kik érnek majd váratlanul meglepetést. A Duffer testvérek azonban még mindig úgy dönthetnek, hogy ismét megkímélik a fő Hawkins-bandát.

A Stranger Things során a karakterek halála jelentősen befolyásolta a cselekményt. Barb halála a Stranger Things 1. évadában megrázta Nancyt, ami hatással volt a Steve-vel való kapcsolatára, és megmozgatta az érdeklődését az oknyomozó újságírás iránt. Aztán Billy halála a Stranger Things 3. évadában lelkileg mélyen érintette Maxet (kiválóan mutatták be azt a lelki megpróbáltatásokat Billy iránt), lehetővé téve Vecnának, hogy hozzáférjen Max emlékeihez és megszállja őt. Most jön a gikszer. Valószínű, hogy rokker Eddie halála a Stranger Things utolsó évadában minden bizonnyal megviselheti majd Dustint, aki idősebb testvérként tekintett fel rá. A Stranger Things 5. évadában valószínűleg lesz néhány haláleset is, de persze az elmélkedő cikkünkben nem tudhatjuk pontosan, hogy kik lesznek azok...

Van egy olyan elképzelésünk, hogy a Stranger Things 5. évada főszereplői halála nélkül is tudja majd fokozni a történet súlyát. A tét már így is elég magas a Vecna által elfoglalt Hawkins miatt, bár rengeteg nagy személyes cselekményszál is van, amivel a karaktereknek meg kell küzdeniük: Max státusza és annak hatása a karakterekre, különösen Lucasra; Will megoldatlan érzései Mike iránt; valamint Nancy és Jonathan kapcsolatának bizonytalan helyzete, hogy csak néhányat említsünk. Az érzelmi tét eléggé felturbózott a karakterek számára, és a fejük felett fenyegető Vecna fenyegetése még akkor is képes feszültséget teremteni, ha a Stranger Things fő bandájából mondjuk senki sem halna meg.

A Stranger Things szereplőit gyakran kritizálják a sebezhetetlenségük miatt, pedig semmi baj nincs azzal, ha a főszereplők túlélik a történetet. Más franchise-okban, például a Gyűrűk Urában és a Harry Potterben a főszereplők fő csoportjai nagyjából sértetlenek maradnak. A Stranger Things esetében a sorozat nézésének szórakoztató része, hogy a karakterek megtalálják a kiutat a veszélyből, és legyőzik a rájuk zúduló akadályokat. Így bármelyik főszereplő megölése drámai hatást keltene, de vitathatatlanul izgalmasabb, ha az utolsó évad végére mindenki sértetlen marad, és összefognak, hogy túléljék Vecna utolsó tervét.

Több évadnyi dráma és veszély után a Stranger Things karakterei megérdemelnek egy boldog befejezést. Bármelyik gyerek megölése amúgy is túl sötét lenne; mindannyian megérdemlnék, hogy viszonylag boldog és normális életet éljenek a Stranger Things befejezése után. Jonathan megölése megtörné Joyce-t, és nem lenne igazságos, ha egy fiú elvesztésével kellene megküzdenie, miután egy másik már eltűnt az életéből. Robin halála sajnos a lmbtq agymenéses karakterszívárványt idézné, Nancy és Steve pedig megérdemlik a boldog befejezést azok után a fejlődés után, amin a sorozat során keresztülmentek.

A Stranger Things karakterei annyira szerethetők, hogy bármelyik főszereplő halála tragikus lenne. Ráadásul itt gyerekek haláláról lenne szó. A Nerflix érdekében biztosan nem fognak hullni a gyerkőcök fejei. Valószínűleg lenne narratív előnye annak, ha megölnének egyvalakit a főszereplők közül, de a Stranger Things 5. évadának nincs szüksége egy sokkoló főszereplő halálára ahhoz, hogy még jobb legyen. A Stranger Things karakterhalálait általában jól kezelték, és nem kétséges, hogy egy főszereplő halálát gondosan kezelnék. 

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés