Megjelent az első előzetes a Pingvin sorozathoz

A Max - a Warner Bros. Discovery új streaming szolgáltatása, amely az HBO Max-ot váltja fel - közzétette az első előzetest a The Penguin című sorozathoz, amelynek Colin Farrell alakítja a Batman ikonikus gonosztevőjét, Pingvint. A sorozat Pingvin hatalomra kerülését fogja feltárni Gothamben, miközben a város még mindig gyógyulóban van a Matt Reeves-féle A denevérember komor eseményei után.

A The Batmanben Farrell Pingvinje Carmine Falcone (John Turturro), a Gotham bűnözői alvilágát irányító bűnügyi főnök jobbkezeként dolgozott. Mivel azonban Falcone a filmben meghalt, a Pingvin készen áll arra, hogy átvegye a város legkegyetlenebb maffiózójának szerepét. A Max új felvételei azt mutatják, hogy a Pingvin azon gondolkodik, hogy a Riddler (Paul Dano) támadása által hátrahagyott káosz egyedülálló lehetőséget ad neki, hogy megragadja a pillanatot, és olyan vezetővé emelkedjen, amilyennek tudja majd magát. Mivel Reeves a Collidernek elmondta, hogy A Pingvin áthidalja a Batman és a közelgő folytatás közötti űrt, a sorozatnak azt is meg kell mutatnia, hogyan reagálnak Gotham bűncsaládjai a Sötét Lovag fenyegetésére és az olyan őrült gonosztevők, mint a Riddler és Joker (Barry Keoghan) vészhelyzetére.

A rövid teaser nem sokat árul el a készülő sorozatról. Azonban mivel Reeves vezeti a spinoff-sorozatot, arra számíthatunk, hogy a történet Gotham ugyanabban a zord változatban fog játszódni, mint az eredeti Pattinson-féle Batman históriában. Reeves A denevérember filmjével sikerült hűnek maradnia a képregényekhez, miközben mélyen belemerült a Gotham Cityt kísértő társadalmi problémáiba, amelyeket a sötét lovag nem tud elütni. Érdekes lesz tehát látni, hogy a filmkészítő hogyan bővíti ki ezt az érdekes koncepciót azzal, hogy a történetet az utca szintjén tartja Pingvinnel. A rövid teaser alapján már most sejthető, hogy a Pingvin többszörös összetűzésbe keveredik majd a törvény embereivel és más bűnözőkkel is, aki brutálisan képes lesz kiépíteni egy maffia birodalmat.


Annak ellenére, hogy a DC Studios új társ-vezetői, James Gunn és Peter Safran egy olyan történetszálon dolgoznak, amely filmeken, TV-n és még videojátékokon is átível majd, Reeves Gothamje továbbra is a sajátja marad. Az Elseworlds stratégiának köszönhetően Gunn és Safran lehetővé tette a sikeres filmeseknek, hogy a DC karakterekkel saját történeteket alkossanak, amelyek a fő összefüggő idősíktól függetlenül működnek, és majd valamilyen módon a későbbiek folyamán talán összekapcsolhatók lesznek a DCU alkotásaival. Nagyon fontos megjegyezni azt, hogy Matt Reeves vizíója nem DCEU elképzelés, teljes függtlen Elseworlds, illetve Batversum részét képezik majd ezek az alkotások.

Mivel a 2022-es The Batman nagyot kaszált, a Warner Bros. Discovery érthető módon szeretné Reevest minél tovább a közelében tartani. Ezért is tárgyalt a cég egy többéves szerződést Reeves-szel, miközben egyidejűleg Gunn és Safran egységes DCU-tervéről is tárgyaltak. Ennek eredményeként Reeves A Pingvin és más spinoff sorozatokon dolgozhat, amelyek kibővítik Gotham Cityről alkotott elképzeléseit. Ami Robert Pattinson Sötét Lovagját illeti, a hős a mozikban A Batman: II. rész és egy filmtrilógia meg nem nevezett harmadik fejezete kapcsán fog újra feltámadni.

Az új teaser felvételek megerősítik, hogy a Max Original The Penguin című filmje valamikor 2024-ben érkezik az új streaming szolgáltatásra. 

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés