Az elhangzottak és látottak alapján a Disney történetének az egyik legjobb Star Wars spin-off sorozata lehet az Ahsoka

Nagy vihart kavart - jó értelemben - a Star Wars Celebration szombati Ahsoka című sorozat panelbeszélgetése, amelynek témája az volt, hogy a dán színész, Lars Mikkelsen, aki Filoni 2014-es sorozatában, a Star Wars: Lázadókban a népszerű Thrawn nagyadmirális hangját adhatta, az új sorozatban pedig újra eljátszhassa ezt a szerepet.

Az augusztusban a Disney plusz streaming felületén debütáló legújabb Star Wars-sorozatban Rosario Dawson alakítja Anakin Skywalker pártfogoltját, Ahsoka Tano-t, aki arra vetemedik, hogy hátat fordított a jedi életnek. A sorozat egyik átívelő cselekményére, Thrawn keresésére nyomokat keres, ugyanis mindenképpen megakarja találni a nagyadmirálist.

A leleplezésre egyrészt a Celebrationre készült Ahsoka trailer lejátszása közben került sor, amely a kék bőrű, vörös szemű birodalmi parancsnokot mutatta be, miközben Mikkelsen színpadra lépett . A rajongók már az előzetestől mámorban voltak, torkuk szakadtából üvöltöttek az esemény helyszínén, mikor pedig Mikkelsen a színpadra lépett, az egész 4500 fős tömeg talpra állt és éljenezték a sztárt. Az aréna csak tovább zengett a dobajtól.

Thrawnt karakterét eredetileg Timothy Zahn író alkotta meg Star Wars-regényeihez az 1990-es években. Filoni hozta be a karaktert a média mainstream világába és vissza a kánonba azzal, hogy ő lett a nagy rosszfiú a Lázadókban, ami négy évadot futott a Disney Channelen.

A beszélgetésen Filoni a karaktert Sherlock Holmes ellenfelének, Moriartynak a mintájára készítette el és mint gonosztevőként így jellemezte: "Neki nincs meg az Erő, de ez nem számít. Túljár az eszeden és csapdába csal". Azt is elmondta, hogy ő és Ahsoka producertársa, Jon Favreau már kapcsolatba léptek Zahnnal, és tervezik a további találkozókat  s Star Wars univerzum világának tovább bővítésének céljából. És igazán kiváltságosnak érzem magam, hogy Lars így kelti életre őt. Biztosak akarunk lenni benne, hogy jól csináljuk".

Az, hogy "jól csináljuk", az itt a szóban forgó elvárás. Állítólag a Ahsoka lesz olyan jó és minőségi, mint egy Manadalóri eposz. Gyakorlatilag Filoni alkotta meg Tano-t, a Lázadókban pedig olyan karakterek társalkotója, mint Sabine Wren, Hera Syndulla és a Chopper droid. Ezek a karakterek most mind élőszereplős sorozatban debütálnak majd, Ahsoka pedig már olyan mainstream ismertségnek örvendezhet, ami a legtöbb Star Wars-karakterrel vetekszik. Mary Elizabeth Winstead és Natasha Liu Bordizzo, akik szintén ott voltak az esemény panelen, ők Wren és Syndulla élőszereplős változatát alakítják.

A népszerű animációs elemek átvétele és átültetése az élőszereplős filmekbe és a nagyobb Star Wars-mítoszba a rajongók nyomása miatt ijesztő lehet, ugyanakkor nagy hasznot is hozhat.

"A közönségnek kapcsolata van a karakterekkel" - jegyezte meg Favreau, aki szerint egyensúlyt kell teremteni a meglévő rajongók kedvében járni, miközben az új közönséget is megkell célozni.

A fandomnak, a rajongói bázis elvárásai alapján a sorozatnak meglehetnek a valós veszélyei. Egy mellékszálban Dawson megemlítette, hogy Ahsoka első élőszereplős megjelenése után a Mandalorian egyik epizódjában a rajongók tudtára adták, hogy a karakter egyedi kinézete, beleértve a fejdíszt is, nem pontosan egyezik az eredeti animációs megjelenésével.

"Meghallottuk" - mondta Dawson a panaszokról. Részletezte, hogy az első kinézethez egy különleges habszivacs jelmezt használtak, amellyel nehezebb volt dolgozni, és kihívást jelentettek a további munkálatok során is. Az új sorozathoz a technológia már fejlődött annyit, ahol a sorozat készítői a 3D-nyomtatást használhatták, annak érdekében, hogy rugalmasságot és könnyedséget biztosítsanak.

Dawson azt is elmondta, hogy a karakter korábbi megjelenése nem akadály, hanem segítség volt.

 "Olyan érzés, mintha tényleges vizuális emlékeim lennének, amelyekre visszagondolhatok" - mondta Dawson.


0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés