Maiwenn-t újságírói bántalmazásával vádolják

Maïwenn francia színésznőt és rendezőt, akinek legújabb filmje, a Johnny Depp főszereplésével készült Jeanne du Barry nyitja meg az idei cannes-i filmfesztivált, egy francia újságíró beperelte testi sértésért.

Edwy Plenel, a Mediapart című online oknyomozómagazin főszerkesztője feljelentést tett a francia rendőrségen, azt állítva, hogy Maïwenn február 22-én bántalmazta őt, miközben Párizs előkelő hetedik kerületének egyik éttermében vacsorázott. A rendőrségi jelentés pénteken szivárgott ki a francia médiához, egy nappal azután, hogy Cannes bejelentette, hogy Maïwenn filmje nyitja meg a 2023-as évet a jövő hónapban.

A március 7-én benyújtott panasz Maïwenn-t agresszióval vádolja. Plenel azt állítja, hogy egy ügyvéddel vacsorázott, amikor Maïwenn, aki egyedül ült egy másik asztalnál, odament hozzá, erőszakosan megragadta a hajánál fogva, és az arcába köpött, mielőtt kirohant. Az AFP hírügynökség a panaszból idézve azt írta, hogy Plenel, bár fizikailag nem sérült meg, de "traumát okozott neki az incidens".

A The Hollywood Reporter megkereste Maïwenn csapatát, hogy kommentálja a történteket.

A Mediapart nem közölt Maïwennről oknyomozó riportot vagy leleplezést, de az oldal részletesen beszámolt a volt férje, Luc Besson francia rendező ellen felhozott szexuális zaklatási vádakról. Ők ketten 1992-1997 között voltak házasok, és van egy lányuk, Shanna Besson. A Mediapart volt az első francia médium, amely közzétette Sand Van Roy holland színésznő állításait, aki Bessont nemi erőszakkal vádolta. A #MeToo mozgalom nyomán indított ügyet később ejtették.

Maïwenn, aki nyilvánosan elmondta, hogy nem fogadta el a #MeToo mozgalmat, akkor szerezte Deppet XV. Lajos francia király szerepére a Jeanne du Barry című filmben, amikor éppen a volt feleségével, Amber Hearddel folytatott jogi csatározás közepén járt. Maïwenn a filmben XV. Lajos szeretőjét, Jeanne du Barry-t alakítja, aki egy szegény közemberi származású volt, és  egyben a Napkirály utolsó ismert szeretője.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés