Egy menő sci-fi írót bíztak meg a Fantasztikus Négyes című filmnek a forgatókönyv megírására

A hányatott sorsú, Matt Shakman által rendezett Fantasztikus Négyes-film történetvezetéséhez egy új írót vettek fel a Marvel Studios fejesei. A közelgő képregényes blockbuster-jelölt alkotásról vagy szereplőgárdájáról meglehetősen keveset tudunk, az MCU megnyugtat minden rajongót, hiszen állításuk szerint egy "optimista" sci-fi eposzként jellemzett akciófilmet készítenek.

A film a hírek szerint óriási meglepetést fog okozni, ahogy a projekt fejlesztése halad előre. Hivatalos infóink szerint az Avatar 2 forgatókönyvíróját, a már ismert Josh Friedmant szerződtették le az eredeti Fantastic Four forgatókönyvének újra írására. Itt a kulcsszó hangsúlya az átíráson van. Elképzelhető hogy a Marvel eddig elégedetlen a film sztorijával kapcsolatosan? Valószínűleg ezért vettek fel egy tapasztalt sci-fi írót erre a munkára. Josh egyébként olyan filmeknek írt forgatókönyvet, mint a Tom Cruise és Steven Spielberg fémjelezte Világok harca, vagy éppen az Avatar 2 - A víz útja, illetve a Terminátor: Sötét végzet, a Fekete Dália, és a Láncreakció film. Utóbbi egyébként egy közepesem gyenge film Keane Reeves 90-es éveiből származó munkái közül.

A The Hollywood Reporter szerint Friedman akkor csatlakozott a projekthez miután megbízták az azóta már távozó Jeff Kaplan és Ian Springer írói duóját a forgatókönyv megírásával. Mivel Friedman már a TNT Snowpiercer sorozatán is dolgozott, ez valószínűleg irányváltást jelenthet a Matt Shakman rendezte MCU-eposz számára, mert elmozdulhat Kaplan és Springer komédiafilmjeitől a drámai projektek felé, hiszen Josh vígjáték alkotást még nem tett le az asztalra, így könnyen meglehet, hogy egy sötét és komorabb alkotást kaphatunk a Fantasztikus Négyes képében.


Friedman nagyrészt - a fentebb már felsorolt - epikus sci-fi történetmesélésből jeleskedik, hiszen dolgozott az Avatar-univerzumban, valamint a Tom Cruise vezette Világok harca-filmekben és a Terminátor-franchise-ban is. Jeff Kaplan és Ian Springer távozása azt jelezheti, hogy a Marvel átállítja a filmet, hogy valami más legyen, mint amilyennek eddig látszott. Elképzelhető, hogy túl tolták benne a humor faktort, és többek között emiatt is kellett a vérfrissítés Josh személyében. Amit Kaplan és Springer a Marvel Studios számára összeállítottak, az valószínűleg egy kicsit könnyedebb hangvételű agymenés volt, és (ha korábbi munkáikra lehetett következtetni) ténylegesen a humor állhatott a középpontban.

A Marvel Studios-on nagyon nagy súly nehezedik, és ezt tudja jól, mert ezt a filmet jól kell megcsinálni. A Fantasztikus Négyes bemutatása szinte majdnem olyan fontos, mint a Bosszúállók vagy az X-Men bevezetése az MCU-ba.

Josh Friedman Fantasztikus Négyes-projektje valószínűleg egy epikus, drámai elemekkel megtűzdelt sci-fi történet lesz, amelynek ugyan lehetnek viccesebb pillanatai is, de a humor nem lesz a gerince ennek a blockbuster-jelölt filmnek. A Marvel tanult a korábbi kritikákból, hiszen a Thor Szerelem és Mennydörgés eposszal át estek a ló túl oldalára, és ezt semmiképp nem szerették volna ismét eljátszani.

Habár a Fantasztikus Négyes is tud vicces lenni, ha nagyon akar, a csapat még természetesebben illeszkedik majd ebbe a lebilincselő sci-fi miliőbe, amely szorosan kapcsolódik az MCU alkotásokhoz. Friedman felvétele sokkoló fordulat a film fejlődésében, de hosszú távon biztosan előnyére válhat majd.

A Fantasztikus Négyes 2025. február 14-én kerül világszerte a mozikba.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés