Rosario Dawsonnak az MCU-ban van a helye, punktum!

Ahogy közeledik a Daredevil újraértelmezése az MCU-ban a Daredevil: Born Again alkotással, még mindig ugyanolyan nagy kérdés, hogy milyen szereplőket láthatunk majd felbukkanni az eredeti sorozatból. Bár Charlie Cox és Vincent D'Onofrio már megerősítést nyertek, ám a többi szereplővel kapcsolatban, akik újra eljátszhatnák a szerepüket, csak találgatások vannak. Az egyik karakter, akinek mindenképpen vissza kellene térnie, és akit tovább lehetne karakter jellemezni a filmben vagy tévében, az Rosario Dawson által alakított Claire Temple, a Netflix Marvel-sorozatának Night Nurséja..

Az 1970-es években megjelent képregénysorozat eredetileg a Metro General kórház éjszakai műszakjában dolgozó ápolónő-trióról szólt, de a Night Nurse - a képregényekben Linda Carter néven ismert - egyedi karaktere csak 2004-ben, a Daredevil 58. számában alapozták meg. Ebben a változatban a nővér olyan volt, amilyennek a rajongók már megismerték: egy kérdéseket nem tűrő egészségügyi szakember, aki segít a szuperhősöknek talpra állni. A Netflix-sorozathoz Linda Carter és Claire Temple képregényváltozatának elemeit kombinálva alkották meg a Rosario Dawson által alakított MCU-verzióját. Claire Temple először a Daredevil című sorozatban tűnt fel, később pedig az összes Marvel-sorozatban felbukkant, amit a Netflix kiadott, és nélkülözhetetlen vendégkarakterré vált a new yorki utcai hősök sérülései kapcsán. A Daredevil felélesztésével a Disney+-on tökéletes alkalom nyílik arra, hogy Dawson Claire Temple-t visszahozza, és remélhetőleg jobban integrálja a karaktert a nagyobb szabású eredeti MCU-ba.

Claire Temple fontos szerepet töltött be ápolónőként a Netflix-féle Marvel-sorozatok karakterei mellett. Miután ápolta Matt Murdockot (Cox) különböző életveszélyes sérülésekből, amelyek miatt nem tudott kórházba menni.  A Jessica Jones sorozat során találkozik Jessicával (Krysten Ritter) és Luke Cage-gel (Mike Colter) is, mivel Jessica elviszi Luke-ot Claire-hez, hogy segítsen megmenteni az életét egy súlyos puskalövéstől. Miután felmondott a Metro Generalnál, Claire a Luke Cage első évadában újra találkozik Luke Cage-gel Harlemben, és ismét egy szuperhős segítségére kényszerül a környékért folytatott utcai harc során. A Temple és Cage közötti romantikus mellékszál is kibővül.

Hasonlóan ahhoz, ahogy Nick Fury (Samuel L. Jackson) működött az MCU korábbi éveiben, Claire Temple is szinte hasonló helyzetben van, ahogy a Védelmezők tagjai mindannyian találkoznak egymással, létrehozva ezzel egy saját filmes világot a MCU-n belül. Dawson nem egyszerűen egy ismerős arcot alakít, hanem minden sorozatban nélkülözhetetlen a hősök számára, nem csak orvosi szakértelméért és kreativitásáért felérne egy emberfeletti képességekkel. Az igazságossággal és erkölccsel kapcsolatos kemény álláspontjai miatt is kitűnő visszatérő karakter is lenne. Összehozza azokat a hősöket, akiket útja során segített, hogy megteremtse a nagyobb fenyegetésekkel szembeni harci esélyt, ezért mentálisan is egy igazi csapatjátékos.

Dawson olyan magasságokba emelte Claire Temple karakterét, amit a Marvel hajója alatt a többi mellékszereplő nem mindig tudott könnyen lemásolni, tekintettel arra, hogy mellékkarakterként elég nagy színteret kapott, hogy ki tudjon bontakozni. Nem csak azért segít a hősöknek, mert szükségük van rá, hanem kulcsfontosságú érzelmi szerepet játszik, és hangot ad a hatalommal nem rendelkező civileknek (vagyis a közönségnek) ezekben az MCU-közeli sorozatokban. A Daredevilben oda-vissza vitatkozik Matt Murdockkal az ő sajátos igazságszolgáltatásáról, és arról, hogy valóban helyes-e segíteni valakinek, aki mást akar bántani. Claire folyamatosan rávilágít arra, hogy a hősök tettei milyen hatással vannak a közösség egészére, ami a Luke Cage utolsó évadában csúcsosodik ki, amikor is vitatkozik Cage-gel az apja által alkalmazott módszerről, és ezzel tetőzi azzal, hogy véget vet a közte és Cage között zajló románcnak.

Mivel Claire Temple már olyan sokat találkozott ezekkel az MCU-karakterekkel, és már van egy jól kidolgozott jellemfejlődés a különböző sorozatokban, Dawson nővérének hozzáadása az MCU jelenlegi helyzetéhez meglehetősen egyszerű lenne. Ahogy a Marvel egyre több hőst kezd behozni a sorba, szükség lesz olyan mellékszereplőkre, akiknek van hatásuk, hogy kiegyensúlyozzák azt. Az ötlet, hogy a nőnek egy nehezebb szerepet adnának, és a nővér új verziójaként lépne színre, frissülést hozna a szuperhősös műfajba, amely egyesek szerint talán már kezd unalmassá válni. A lehetőségek végtelenek, mert olyan kevés valósult meg a karakterrel mind a tévésorozatok, mind a képregények során. Ha ezt kombináljuk Dawson erőteljes és nagyszerű alakításával a szerepben, még nagyobb lehetőség nyílik a karakter tovább fejlődésére. Képzeljétek el, mekkora badass feeling lenne egy 8 részes MCU-féle orvosi drámasorozat, persze ez csak akkor lenne jó, ha szóló alkotást kapna a nővér karaktere.

Ha a Marvel szeretné a rajongókat boldoggá tenni, akkor tényleg meg kell tartaniuk azokat az állandóságokat, amelyek a múltban jól működtek a Marvel történetekben. Rosario Dawson Claire Temple-je kiváló példa lenne arra, hogy a sorozatok nézői és a képregények olvasói számára is friss elemként épülne be a filmekbe. Az MCU-ban egy olyan karakter megtartása, aki vigyáz a hősökre, amikor azok képtelenek segíteni önmagukon, megnyitja a hősök fizikai és érzelmi küzdelmeit, különösen azokét, akik az utcai bűnözéssel foglalkoznak. Egy olyan időszakban, amikor az MCU-t erős kritika éri, egy biztos győzelemnek tűnik, amit a stúdió szeretne beépíteni, és ezt meg is tehetik azzal, hogy visszahozzák ezt a karaktert a Daredevilhez: Born Again és a többi művekbe is.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés