Pedro Pascal szándékosan elkerüli a Last of Us finálé kritikáját

Az HBO The Last of Us sorozat sztárja, Pedro Pascal azt állítja, hogy tudatlanságból szándékosan kerüli a rajongók reakcióit az első évad sokkoló fináléja kapcsán.

A The Last of Us sztárja, Pedro Pascal nemrég azt állította, hogy "aktívan tudatlanságba váltott át", hogy elkerülje az első évad sokkoló fináléjára adott reakciókat. Az HBO azonos című PlayStation-videojáték adaptáció alapján készült horrordrámában Pascal alakította Joel Millert, egy megrögzött zsoldos csempészt, akit azzal bíztak meg, hogy kísérje át az Egyesült Államokon a 14 éves Ellie-t (Bella Ramsey) - 20 évvel a pusztító zombiapokalipszis után. A sorozat hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen nézettségi rekordokat döntött az HBO számára. Az 1. évad ellentmondásos befejezése azonban heves vitákat váltott ki a sorozat rajongói között.

A Yahoo! Entertainmentnek nyilatkozva Pascal azt állította, hogy elkerülte a The Last of Us 1. évadának fináléjára adott kritikákat. A színész kifejtette, hogy azóta szándékosan "távolságot tart" a Joel ellentmondásos tettei körüli vitáktól, és elárulta, hogy még nem volt olyan, aki az utcán kérdezte volna őt a befejezésről. Olvasd el, mit mondott Pascal az alábbiakban:

"Bizonyos értelemben védve érzem magam attól, hogy miről folyik a beszélgetés. És azt hiszem, hogy személy szerint nem álltam készen arra, hogy vége legyen a sorozat, így bizonyos értelemben távolságot tartottam a finálé miatt. Nem avatkozott bele a tapasztalataimba, hogy az emberek véleménye mellette vagy ellene van, egy nagyon konkrét döntés tekintetében, amit a karakter meghozott. Azt hiszem, aktívan nem tudok róla, hogy ki hogyan vélekedik róla, de nem volt túl nehéz, hogy van értelme. Senki nem kiabált velem az utcán. Vagy azt kérdezte, hogy "Hogy tehetted ezt?"".

Bár a The Last of Us egy poszt-apokaliptikus történetet mutat be, tele félelmetes, groteszk lényekkel, viszont a narratíva középpontjában a Joel és Ellie közötti kapcsolat áll. A Joel lánya, Sarah (Nico Parker) brutális meggyilkolását követő évtizedekben az idő viszontagságait megjárt túlélő továbbra is mélyen gyökerező traumájával küzd. Ellie-vel való sorsszerű találkozása azonban új életútra tereli, ahol a fiatal árva lányt sajátjaként kívánja felnevelni.

A Tűzbogarak főhadiszállásra vezető veszélyes útjuk kezdetén Joel és Ellie nem akartak semmit sem kezdeni egymással. Bár Ellie immunitást hordozott a halálos Cordyceps gombafertőzés válaszára, a világ lehetséges gyógymódjára, Joel egyszerűen csak rakományként tekintett rá, mindaddig, amíg a kémia el nem kezdett kettejük közötti, apa-lánya közti kapcsolati érzelem működni. A közel egy évig tartó, fertőzött és gyilkos túlélőkkel teli romban lévő ország keleti partvidékét átszelő útjuk során kettejük között megbonthatatlan kötelék alakult ki. Ahhoz azonban, hogy létrehozzák a vakcinát, amely lehetővé tenné, hogy a világ végre megszabaduljon a Cordyceps-től, Ellie-nek a műtőasztalon kellett volna lennie, miközben az orvosok annyi vért nem vennének tőle, hogy abba esetleg bele halt volna.. Joel ekkor a világ vagy Ellie megmentése dilemmája előtt állt, és az utóbbit választotta, miközben feleslegesen lemészárolta a megmaradt tűzbogarakat. A finálé nagy történéseit követően egy mihaszna "Igen" válasszal, illetve vágással be is fejezték.

A The Last of Us 1. évadának fináléját követően a nézők gyorsan a közösségi médiában vitatták meg Joel tetteit. Sokan úgy gondolják, hogy Joel tettei önzők voltak, és úgy vélik, hogy Ellie áldozata indokolt lett volna, mivel életét adta volna azért, hogy potenciálisan több millió embert megmentsen. A rajongók nagy része azonban Joel pártjára állt, hivatkozva a gyógymód hihetőségére, valamint arra a tényre, hogy a Fireflies nem kapott semmilyen tájékozott beleegyezést Ellie-től. Mivel a The Last of Us 2. évadának forgatása még idén elkezdődik, érdekes lesz látni, hogy Joel tettei hogyan befolyásolják majd a jövőben az Ellie-vel való kapcsolatát. Merthogy a lány hisz, és bízik Joelben. Meglátjuk mi sül ki ebből, mert az szinte biztos, hogy Joel tettének következményei lesznek a második évadban.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés