Westeroson túl is van élet a Trónok harca világában

Amikor az általunk ismert Trónok harca véget ért, Arya (Maisie Williams) elutasította a nemesi életet, és új földek felfedezésére indult. Trónok harca: Egy kalandor élete... Hm? Itt az ideje, hogy az HBO is kreatívabb tegyen. A collider srácai elmélkedtek kicsit, és úgy döntöttünk mi is megosztjuk ezt az egyetértő-cikket veletek. Azzal, hogy bejelentették, hogy egy lehetséges új előzménysorozat követi Aegon hódításának eseményeit és családja útját a kontinens meghódítására és a vörös vár építésére, úgy tűnik, a Targaryen-ház rajongói még több sárkányt láthatnak majd Westeros égboltján. Bár tagadhatatlan, hogy Daenerys és Rhaenyra (Emilia Clarke és Emma D'Arcy) a televíziózás két legbadass-abb karaktere, vajon elég, ha csak néhány száz évvel visszamegyünk ugyanabban a környezetben, hogy a rajongókat figyelmét lekössük?

A Sárkányok háza rekordot döntő sikerével az HBO minden eddiginél felkészültebbnek tűnjön annak kapcsán, hogy a Trónok harca univerzumát teljes értékű franchise-zá bővítse, és mi nem is lehetnénk boldogabbak. Azonban ahogy a világ növekszik, fontos, hogy a történetek is vele együtt nőjenek, és számtalan lehetőség közül választhatunk, ha Westerosból való elhagyásról lenne szó. Bár mindenki szereti látni, ahogy kedvenc szőke hajú vérfertőző dinasztiánk tüzet gyújt az égből, George R. R. Martin évtizedeken át a tévétörténelem egyik legösszetettebb, legmegragadóbb világépítő művét alkotta meg ezzel, és kár lenne ennyi mindent felfedezetlenül hagyni a biztonságos és ismerős területen való maradás kedvéért.

A Trónok harca befejezése óta eltelt években számos spin-off zöld utat kapott és félretették, és az egyik még egy pilotot is leforgatott, mielőtt leállították volna. A rosszul sikerült Bloodmoon prequel a Stark család történetét mesélte volna el ezer évvel az eredeti sorozat eseményei előtt, a White Walkerek hajnalát és a Hosszú Éjszakát követően. A rajongók körében nem kapott túl nagy visszhangot, akik még mindig nehezteltek a Stark-házzal szemben, miután a fináléban minden más szereplő kárára megkapták a happy endet. Aztán Martin bejelentette, hogy nem lesz Vörös Vár, sem Old Valyria, sem pediglen Targaryen-ház, és ami a legrosszabb, NEM LESZENK SÁRKÁNYOK! A kilátás, hogy a sorozat az első Starkokat követi a fagyos északon, várak és sárkányok nélkül, enyhén szólva nem volt csábító a rajongók számára. Sajnos a sorozatot hivatalosan is törölték, a Sárkányok háza pedig még aznap zöld utat kapott.

A forgatás különböző fázisaiban van még néhány megerősített spin-off, köztük két animációs sorozat, amelyek közül az egyik egy lovagos rész, a másik mellékhajtás elviekben pedig egy "távol-keleti civilizációt" fedezne fel, amely tematikailag a császári Kínával lenne azonos. Az Arany Birodalom talán nem lesz olyan nagy hatású, mint egy élőszereplős sorozat, de minden bizonnyal jó lehetőség lesz arra, hogy felmérjük a rajongók érdeklődését Essos történelme iránt. A Stark-rajongók számára nincs minden remény veszve, hiszen Kit Harrington újra eljátssza Jon Snow szerepét egy olyan sorozatban, amely a Trónok harca fináléjának közvetlen eseményeit követi majd, amelyben láthattuk őt száműzve a Faltól északra, miközben a hó el kezd olvadni.

Gyakorlatilag végtelen lehetőségek vannak a földrajz, a karakterek és az időszak tekintetében, ha a hatalmas világról van szó, amit Martin megalkotott a GOT művében. A Trónok harca felfedezte Essost, a Westerostól keletre fekvő kontinens jó részét, ahogy a száműzött Daenerys városról-városra járva felszabadította a rabszolgasorba taszított embereket és felállította a seregeit. Hatalmas világ van odakint, és Daenerys története csak néhány fontosabb célpont felszínét karcolta meg, mielőtt Westeros felé vette az irányt. A Sárkányok Háza könnyedén érintette a Westeroson kvül eső régiókat, Essost is, ahol Daemon fortélyosan harcolt az ellenállókkal szemben. Úgy tűnik, hogy azzal a lehetőséggel, hogy a Triarchia belekeveredik a Sárkányok Táncába, talán hamarabb láthatunk többet a Szabad Városokból, mint gondolnánk.

Az egyik legkézenfekvőbb és legérdekesebb helyszín egy esetleges spin-off számára a titokzatos Valyria birodalom. A Targaryen-ház őshazája, Valyria egy ősi és hírhedt civilizáció volt, nekik elsők között sikerült megszelídíteniük a sárkányokat, és ezáltal az ismert világ legerősebb birodalmává váltak. A városokat nemes Sárkányúr családok uralták, akikről úgy tartották, hogy vérmágiát gyakorolnak, és titkos tudásukkal embereket és szörnyeket egyesítettek össze, amikor a várost elpusztította egy szörnyű vulkánkitörés, az úgynevezett Végzet - állítólag az istenek küldtek büntetésként. A romos város a tenger alá süllyedt, a Targaryenek (akik elmenekültek a városból, miután látomásaik voltak a Végzetről) pedig az egyetlen élő sárkányok tulajdonosai lettek, a többi pedig már mese és történelem.

Ez egy gazdag helyszín lehet, amit a jövőbeli sorozatokban felfedezhetünk, hiszen a Trónok harca és a Sárkányok háza során újra és újra utalnak rá, A rajongók biztosan izgatottan várnák a sárkányokkal és varázslókkal teli ősi várost a pusztulásához vezető eseményekben. Ez azt is lehetővé tenné az HBO számára, hogy továbbra is a Targaryenek nyomában maradjon, miközben a helyszínt tekintve is sokkal részletesebb és elmélyülve szélesítené a látókörét a saga univerzumának tovább építése kapcsán. Sőt, az a hír járja, hogy a csatorna egy Valyria-alapú előzménysorozatot forgat, amelyet Max Borenstein írt, aki a kiszivárgást követően később hallgatott a potenciális sorozat előzményeiről való informálás kapcsán. Bár nem hajlandó megerősíteni, hogy a pilotja a Targaryenek hazájában játszódna, nagyon is valószínűnek tűnik, és azt mondja, hogy "reménykedik benne, hogy talán egy nap megtörténik". Mi is reméljük, Max!

Bár egy esetleges Valyria-sorozat egyelőre csak ötlet, úgy tűnik, tökéletes lehetőséget biztosítana a Targaryen-ház iránti őrület kielégítésére, és az univerzum alapelemeinek (sárkányok, politikai dráma és még több sárkány) megtartására a történet középpontjában, miközben a rajongóknak eddig soha nem látott helyszíneket mutatna be Martins világában az HBO. Bármi is vár a franchise jövőjére, az biztos, hogy nagyszerű lesz, ha A sárkány háza jelzi, milyen irányba halad az HBO. Sosem árt bővíteni az univerzumot, különösen, ha egy valóságos forrásanyag-archívummal rendelkezünk Martinnak hála. Bármi is következik, biztosak lehetünk benne, hogy tele lesz tűzzel és vérrel! Várjuk a Sárkányok háza második évadát és az Aegon hódításairól szóló spin-offot is.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés