A következő Star Wars érában már nem fog szerepelni Luke Skywalkerként Mark Hamill

A Star Wars-projektekben való jövőjével kapcsolatos számos vélemény után Mark Hamill ragaszkodott ahhoz, hogy a franchise-nak már nincs szüksége Luke Skywalkerre.

Miután az utóbbi időben sok kritika érkezett a lehetséges Star Wars jövőjével kapcsolatban, Mark Hamill világossá tette, hogy nem áll szándékában visszatérni a messzi-messzi galaxisba. Miután a Skywalker-saga kilenc filmjéből hat részben szerepelt, ezért Hamill a Star Wars filmek leggyakrabban visszatérő színészévé vált. Karaktere, Luke Skywalker folyamatosan feltűnt a Star Wars idővonalán, így Hamill kitartása, miszerint nem fog visszatérni, ez egy hatalmas és monumentális leleplezés a franchise jövőjét illetően.

A CBS Newsnak adott interjújában Hamillt nemrég arról kérdezték, hogy újra eljátszhatja-e a szerepét a jövőbeni Star Wars-projektekben:

"Megvolt az időm, és ez jó, de ennyi elég... Nos, soha ne mondd, hogy soha. Egyszerűen nem látok rá okot. Hadd fogalmazzak így: Úgy értem, annyi történetük van, hogy már nincs szükségük Luke-ra."

Ezek a gondolatok arra utalnak, hogy Mark Hamillnek és így Luke Skywalkernek is vége a Star Wars világában. Bár a karaktere még mindig jelen van számos Star Wars-történetben, például a Mandalorian és a Boba Fett könyve című filmekben, de Hamill ennek ellenére úgy tűnik, meg van győződve arról, hogy a franchise-nak már nincs szüksége az ő ikonikus karakterére. Legalábbis számára ennyi volt Luke.

Hamill kérdése előtérbe helyezi azt a kérdést, hogy vajon a Star Warsnak szüksége van-e még Hamillre és Luke Skywalkerre, a válasz pedig potenciálisan megosztja a rajongókat. Sokan azt állítják, hogy a franchise-nak el kell távolodnia a Skywalker-sagától mostantól, hogy az epizódfilmek véget értek. Ez minden bizonnyal beleillik Hamill megjegyzéseibe, a színész joggal állította, hogy sok más történet is van, amit el lehet mesélni, amiben nem Luke szerepel.

Azonban a Star Wars Celebration 2023-on bejelentették Rey új Jedi Rend filmjét, és éppen ezért minden bizonnyal Luke Skywalkernek legalább még egy szerepet el kell vállalnia. Miután a folytatásos trilógiában kétségbe vonta, hogy a Jediknek folytatódniuk kell-e, az, hogy az Erő szelleme, Luke segít Rey Skywalkernek egy új Jedi Rend felépítésében, amely kijavítja mind az ő, mind az ősei hibáit, méltó befejezése lenne Luke karakterének. Bár lehet azzal érvelni, hogy a franchise-nak nincs szüksége Luke Skywalkerre, a Jedi-mesterrel még néhány olyan történetet el lehetne mesélni más színésszel is, amely kielégítően lezárná a Star Wars egyik legikonikusabb karakterének ívét.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés