Silent Night - Karácsony előtt debütál John Woo párbeszédmentes akciófilmje

Egy potenciális trend van kialakulóban: A színészeket arra kényszerítik, hogy maradjanak csendben a filmekben.

John Woo 'Csendes éj' című, párbeszéd nélküli akció-thrillerének új előzetese egy Joel Kinnaman által alakított főszereplőt mutat be, aki képtelen beszélni. 

"Semmi sem beszél hangosabban, mint a bosszú" - olvasható a film szlogenjében. 

A trailer a Hulun látható (nálunk Disney pluson) hasonlóan dialógusmentes, idegenek inváziójáról szóló, No One Will Save You című thriller film stílusát követi nyomon.

Ironikus módon mindkettő a SAG-AFTRA sztrájk idején forgatták, ami miatt a színészek kötelességtudóan nem beszélhetnek a sajtónak a stúdió projektjeikről, és úgy tűnik, most már a filmekben sem.

Még nem egészen egyértelmű, hogy a párbeszédmentes filmek joggal nevezhetők-e trendinek, de érdekes, hogy nagyjából 100 évvel a némafilm korszaka után legalább néhány filmkészítő nagyjából egy időben fedezi fel a párbeszédekre támaszkodó, egész estés történetmesélést.

"Az egész film párbeszéd nélkül készül" - mondta Woo a Vulture-nak. "Ez lehetővé tette számomra, hogy vizuálisan meséljem el a történetet, hogy elmondjam, mit érez a karakter. Beszéd helyett zenét használunk. A film pedig a látványról és a hangról szól". 

A film sztoriját akár egy kis papírfecni darabkára is rá tudnánk vésni, ugyanis a sztori szerint egy férfi karácsony esti gyilkos ámokfutásba kezd, hogy megbosszulja fia halálát.

Persze az évek során más filmek is készültek már, amelyekben alig vagy egyáltalán nem volt párbeszéd. A Hang nélkül című horror filmekben meglehetősen minimális párbeszéd volt jelen, és Robert Redford 2013-as filmes próbálkozása is hasonló volt.

A 'Silent Night' (kíváncsian várjuk mi lesz a magyar félrefordítása a filmnek) a tervek szerint december 1-jén kerül a mozikba, a Universal és a Lionsgate forgalmazásában.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés