A Michael Jackson-féle életrajzi film nemzetközi jogai a Universal-nál landoltak

A Universal megszerezte a Michael Jackson életrajzi filmjének, a Michael című filmnek a nemzetközi jogait.

A Lionsgate áll a nagy projekt mögött, amelyet Antoine Fuqua rendez majd. Az énekes életéről szóló filmben Jackson unokaöccse, Jaafar Jackson fogja játszani őt. A Universal-szerződés az összes nemzetközi jogra kiterjed, kivéve Japánra.

A Michael Jackson-hagyaték társvégrehajtói Graham King, aki a Bohemian Rhapsody című Oscar-díjas Queen-filmmel a háta mögött már tapasztalt életrajzi filmek készítője, John Branca, valamint John McClain producerrel együtt lesznek. A forgatókönyvet pedig az a John Logan írja, aki a Gladiátor és Az Aviátor című filmekkel már hírnevet szerzett.

A Lionsgate szerint a film Jackson életének minden aspektusát felöleli majd, bár az nem világos, hogyan fog foglalkozni a néhai zenei ikont érintő számos ellentmondással, tekintve, hogy az életrajzi film a hagyatékával együtt készül, amely megvédte őt a gyermekek szexuális zaklatásával kapcsolatos vádakkal szemben. Ezek a vádak a Leaving Neverland című 2019-es HBO-dokumentumfilmnek köszönhetően kerültek vissza a közbeszédbe.

"Michael több évtizedes karrierje kitörölhetetlen nyomot hagyott abban, ahogyan a közönség világszerte megtapasztalja a szórakozást" - mondta Joe Drake, a Lionsgate Motion Picture Group vezetője. "Nagy örömünkre szolgál, hogy barátainkkal, a Universal-nal együttműködve új betekintést nyújthatunk a globális közönségnek a világ egyik legtermékenyebb művészének összetett életébe."

A Michael forgatása a tervek szerint közvetlenül a SAG-AFTRA sztrájk befejezése után folytatódik.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés