Ezek a színészek ihlették Nicolas Cage Dracula-alakítását

Napjaink egyik legalaposabb színészének tartják Nicolas Cage-et, aki minden szerepére kínos körültekintéssel készül fel. Legújabb filmjében, a Renfieldben Dracula grófot alakítja, és nem rejti véka alá, honnan merített ihletet. Korábbi interjúiban elárulta, hogy sorra megnézte a legfontosabb vámpírfilmeket, és a legjobb példaképeket választotta magának: Max Schrecket a Nosferatuból, Lugosi Bélát az amerikai draculás filmekből, a vérszívót játszó klasszikus angol színészek közül pedig Christopher Lee-t. A modern feldolgozások közül a Cage nagybátyja, Francis Ford Coppola által rendezett Dracula vitte el a prímet, itt Gary Oldman fenomenális az erdélyi gróf szerepében. Ám ihletőnek bizonyult Anne Bancroft is a Diploma előtt csábító szépasszonyaként, az ő hangja az örök manipulátort idézte Cage számára. A színész azonban sokat köszönhet édesapjának, August Coppolának is, tőle a fölényesen lenyűgöző intelligenciát kölcsönözte a szerephez.

Aki azt hinné, hogy Cage ihletforrásai ezzel már kimerültek, nem is tévedhetne nagyobbat. Legújabb, a JoBlónak adott exkluzív interjújában elárulja, hogy nem csupán a filmélményeknek és az interperszonális kapcsolatoknak köszönhetően tudott gazdagon árnyalt vámpírfigurát felépíteni, de az állatvilág is a segítségére volt. „Ki akartam domborítani Dracula állati jellegét azzal az állapottal szemben, amikor úgynevezett emberformát ölt – magyarázza Cage. – Amikor a démon átveszi fölötte a hatalmat, kiütközik belőle az állat, s ez leginkább két csúcsragadozóra emlékeztet: a nagymacskákra és a kígyókra.”

A kígyó párhuzam már csak azért is indokolt, mert a Renfield Draculájának több fokozatban működik a fogazata. Alapjáraton a vámpírfogak a helyükön vannak, ám ha gazdájuk dühbe jön, előrébb nyomakodnak, vérszíváshoz pedig teljesen kitolja őket, akár a mérgeskígyók.

Ha már a fogaknál tartunk, az is kiderült, hogy Cage vámpír-műfogakat viselt, de nem csak akkor, amikor vette a kamera, hanem folyamatosan, amíg a helyszínen tartózkodott, azaz nem szállt ki a karakterből. A műfogakat aztán digitális trükkel megnövesztették azokban a jelenetekben, ahol Dracula elszabadul.

Renfield főhőse a vámpír meggyötört asszisztense (Nicholas Hoult), aki mindaddig nem tudja, hogyan szabaduljon főnöke nyomasztó uralma alól, mígnem találkozik egy agilis rendőrnővel (Awkwafina), akinek fő célja a város legnagyobb bűnszövetkezetének felszámolása.

Renfield – hazai bemutató: 2023. április 13

Forrás: press

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés