A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi - Készül a 3. évad


A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi második évada a Amazon Prime Video-on várhatóan idén később debütál, nemrég pedig kiderült, hogy egy harmadik kaland is készül Középföldén. A sorozat vezető producerei, Patrick McKay és J.D. Payne már korai forgatási szakaszban vannak a Hatalom Gyűrűi harmadik évadjának munkálatain a Amazon MGM Studios-nál, bár a cselekmény részletei még rejtve maradtak.

A Hatalom Gyűrűi második évada nemrégiben befejezte a forgatást, így érthető, hogy McKay és Payne már a J.R.R. Tolkien alapján készült sorozat következő fázisára koncentrálnak. A 3 éves szerződés keretében a két producert a 10:40 PM Productions nevű saját produkciós cégükön keresztül projektek fejlesztésére bízták meg az Amazon MGM-nél.

“Öt és fél évvel ezelőtt kezdtük ezt a rendkívüli utazást J.D.-vel és Patrick-kal, és azóta sem néztünk vissza” - mondta Vernon Sanders, az Amazon MGM televíziós részlegének vezetője. “Folyamatosan lenyűgöz minket az  ötletünk mérete és skálája, valamint a Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi rekordot döntő első évadának hatalmas globális sikerével. Alig várjuk, hogy a Prime Video előfizetői átélhessék azt az epikus kalandot és magas tétű drámát, amit J.D. és Patrick a második évadban és azon túl is tovább épít. Természetesen a stúdió izgatottan meghosszabbította az általános szerződésünket ezekkel a zseniális alkotókkal, akik továbbra is szenvedéllyel szállítanak kiváló történetmesélést.”

McKay és Payne jelentős szerepet játszottak a Hatalom Gyűrűi sorozatban, hiszen ők voltak az első évad executive-producerei és írói. A sorozat J.R.R. Tolkien eredeti Gyűrűk Ura és A Hobbit regényeinek előzményeként szolgál, és az első évad a királyi tündelány, Galadriel (Morfydd Clark) történetét követte nyomon, ahogy évezredekkel később előkészíti a könyvek eseményeit. Az első évad három Hatalom Gyűrűjének létrehozásával zárult, valamint a sötét úr, Sauron (Charlie Vickers) Halbrand néven való felfedezésével, ami a második évadban a gyűrűkért folytatott harcot vetít elő.

Az első évad a Hatalom Gyűrűi sorozatnak többnyire pozitív kritikákat kapott, bár hosszú ideje a Tolkien sorozat rajongói között vitákat váltott ki, sokan elégedetlenek voltak a sorozat és Tolkien művei közötti észlelt különbségek miatt. A sorozat jelenleg mindössze 38%-os nézői értékeléssel rendelkezik a Rotten Tomatoes oldalon, bár a kritikusok fogékonyabbak voltak rá, hiszen a sorozatnak 83%-os kritikusi értékelése van. Ennek fényében nem meglepő, hogy egy második - és harmadik - évad is úton van. A harmadik évad írói stábja még nem nyílt meg, de az elsődleges történet már készül.

A Hatalom Gyűrűi második évadát 2024-ben várhatjuk az Amazon Prime Video streamingen.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés