A Paramount Plus berendelte a Galaxy Quest TV sorozatot

A Variety értesülései szerint a Paramount+ és a Paramount Television Studios a kultikus vígjáték-klasszikus film televíziós sorozatba való átültetésének kezdeti fázisában van. Egyelőre a kreatív csapat tagja Mark Johnson, aki az 1999-es eredeti film producere volt, éppen emiatt is a lehetséges sorozatban executive producerként működne közre.

Ez a legutóbbi kísérlet a "Galaxy Quest" adaptálására a kis képernyőre. Korábban, 2015-ben jelentették be, hogy az Amazon egy sorozatváltozatot fejlesztene, amely újra egyesítette volna a film hivatalos szereplőit, de a tervek Alan Rickman sajnálatos halálával véget értek. Azóta több író is csatlakozott a projekthez, bár végül egyikük verziója sem jutott tovább.

A Galaxy Quest eredetileg 1999-ben került a mozikba. A film olyan franchise-okat parodizált, mint a Star Trek és annak rajongóit. Egy kultikus sci-fi sorozat szereplőinek történetét mesélné el, akik megdöbbenve tapasztalják, hogy egy távoli galaxisból érkező idegenek nemcsak látták a sorozatot, hanem azt hiszik, hogy az valóságos. Az idegenek beszervezik őket, hogy segítsenek egy valódi csillagközi konfliktusban. A termiánok, akik egy földönkívüli faj a Klatu Nebula bolygóról, vették a sorozat adásait, és tévedésből történelmi dokumentumoknak vélték őket. Miután a Földre érkeztek, az űrbe repítik Peter Quincy Taggart kapitányt és legénységét, hogy segítsenek nekik legyőzni a nagyon is valóságos és halálos ellenségüket. A színészeknek se szövegük, se rendezőjük, és fogalmuk sincs az igazi űrutazásról, így kell életük legnagyobb alakítását nyújtaniuk, hogy azokká a hősöké váljanak, akiknek a termiánok hiszik őket.

A kultikus űreposz-vígjáték film főszereplői Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell, Daryl Mitchell, Enrico Colantoni és Robin Sachs. Dean Parisot rendezte, a forgatókönyvet David Howard és Robert Gordon írta, a történetet Howard jegyzi.

A film a bemutatásakor pénzügyileg sikeres volt, valamivel több mint 90 millió dollárt keresett a hazai kasszáknál a 45 millió dolláros bejelentett költségvetéssel szemben. A kritikusok is jól fogadták, de az évek során jelentősebb rajongótáborra tett szert. A Star Trek rajongók is meglehetősen dicsérték, akik furcsa módon 2013-ban minden idők egyik legjobb "Star Trek" filmjének választották.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés