A Farkasokkal táncoló című film óta az egyik legnagyobb és legkomolyabb western eposz lehet a Horizon

Napjainkban a hollywoodi sztárok közül aligha van olyan híres színész szorosan összekapcsolódva a western műfajával, mint Kevin Costner. A Dances With Wolves-től az Open Range-en át a Wyatt Earp-ig és még tovább, régóta otthonosan mozog a vadnyugaton, miközben érdekes amerikai történeteket mesél el. Nem is beszélve arról, hogy az utóbbi években milliókat vonzott nézőként a Yellowstone című sorozat, amely az elmúlt évtized egyik legnagyobb televíziós alkotása. Most azonban elérkezett az idő, hogy teljes pompájában bemutassa saját western-eposzát – egy régóta dédelgetett szenvedélyprojektet, amelynek címe Horizon: An American Saga. 

Costner nemcsak a főszereplője, de a rendezője, társírója (Jon Baird-dal közösen), és producere is. Valójában két teljes játékfilmet alkot – sőt, ha elkészíti az eredeti elképzelés teljes mértékű megvalósítását, akkor akár négyet is –, amelyeket idén nyáron vetítenek majd a mozikban. Ráadásul hatalmas összeget fektetett ebbe a projektbe – szó szerint, hiszen saját pénzéből milliókat invesztált bele. 

Costnernek elismerés jár, hogy szó szerint odaadja a pénzét, a Horizon hatalmasnak és epikusnak ígérkezik, és a készítői erősen hisznek a történetben és a sikernek. Őszintén szólva nehéz lenne vitatkozni azzal, hogy a Vadnyugat igazán a nagyvásznon érvényesül, ahol a lenyűgöző tájak és epikus történetek korlátok nélkül bontakozhatnak ki. Costner utoljára az Open Range-ben állt a rendezői székben, és most egy olyan sztárokkal teli szereposztással tér vissza, mint Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Owen Crow Show, Tatanka Means, Danny Huston, Michael Rooker, Will Patton, Luke Wilson, Isabelle Fuhrmann, Jamie Campbell Bower és Angus Macfadyen, hogy csak néhányat említsünk a főszereplők közül.

A Horizon-t „sokoldalú krónikaként” írják le, amely a polgárháborús korszak amerikai "nyugatbeli" terjeszkedését és telepítését öleli fel, olyan történettel, amely „egy film számára túl nagy Amerikáról” – és nehéz vitatkozni ezzel, tekintve a trailerben látható bizonyítékokat. 

Itt van a hivatalos szinopszis: „A Warner Bros. Pictures ikonikus westernjeinek nagyszerű hagyományában a Horizon: An American Saga felfedi a Vadnyugat vonzalmát, és azt, hogyan lett megnyerve – és elveszítve – a sokak vérét, verejtékét és könnyeit. A polgárháború négy évét átfonva, 1861-től 1865-ig, Costner ambiciózus filmes kalandja érzelmi utazásra viszi a közönséget egy önmagával háborúzó országban, családok, barátok és ellenségek szemszögén keresztül, akik mind azt próbálják felfedezni, mit jelent valójában az Amerikai Egyesült Államok.”

A trailer egy klasszikus old school látványt nyújt egy olyan filmről, amely maga is szándékosan régi iskolásnak tűnik – és ha a Yellowstone rajongók erősen támogatják, talán még láthatjuk Costnert a harmadik és negyedik fejezetben is. Várjuk a Horizon nagy vászonra kerülését ezen a nyáron! 

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés