A kanadai Vancouver városában fogják forgatni a The Last of Us második évadát

A The Last of Us 2. évadának forgatását az HBO-sorozat egyik fő forgatási helyszínén, a kanadai Vancouverben fogják el kezdeni. Az azonos című, népszerű PlayStation-videojáték alapján készült televíziós adaptáció villámcsapásra meghódította a világot, hiszen a kritikusok és a közönség is egyaránt oda voltak Joel és Ellie kalandjaiért. A The Last of Us az első epizóddal azonnal nézettségi rekordokat döntött, ami arra késztette az HBO fejeseit, hogy - nem sokkal a második rész premierje után - megújítsa a sorozatot a második évadra. Ezért hivatalosan is berendelték a második évadot.

A valós és főbb forgatási helyszínek ugyan a kanadai Aleberta tartonmányban zajlanak, ám maga a TLOU története valójában az Egyesült Államokban játszódik. A készítők azért döntöttek külföldi forgatáshelyszín mellett, mert többek között Kanadában az alacsony adóztatásnak köszönhetően az észak-amerikai ország sokkal kedvező célpont nem csak az HBO stábjának, hanem számos filmes és televíziós produkcióknak is.

A The Last of Us-sorozat alkotói, Neil Druckmann és Craig Mazin korábban a 2. évadról beszéltek, és kijelentették, hogy a készülő történet nem fog eltérni a forrástól, és szorosan ragaszkodik majd a videojátékokban leírt eseményekhez. Az 1. évad  egyébként a Naughty Dog 2013-as The Last of Us és annak Left Behind letölthető tartalmának, kiegészítésének közvetlen adaptációja, a 2. évad pedig a 2020-as, PlayStation 4-es díjnyertes folytatása, vagyis a The Last of Us Part II-t fogja feldolgozni.


A The Last of Us Part II sztorija szerint Ellie a Washington állambeli Seattle-be utazik, hogy megkeresse a szövetséges csapatát. A kietlen és apokaliptikus hangulatú városban két frakció csoporttal találkozik, amik egy brutális háború közepén állnak egymással szemben. Mivel Vancouvert a kedvező földrajzi fekvése miatt gyakran használják számos amerikai város helyettesítésére, (köztük Los Angeles, Chicago és New York City), ezért is lett a legtökéletesebb választás Seattle a TLOU cselekményei szempontjából. 

Arról, hogy mikor kezdődik a The Last of Us 2. évadának forgatása, egyelőre nem árultak el részleteket. A sorozat sztárja, Pedro Pascal azonban azzal ugratta a rajongók kedélyeit, hogy a forgatás még idén elkezdődhet. Az 1. évad forgatása egyébként egy évig tartott, és ennek következtetésére Bella Ramsey (Ellie-t alakítja a színésznő) azt nyilatkozta, hogy szerinte a 2. évad premierje csak 2025 elején lehetséges az HBO-n.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés