Shogun - a nagy siker ellenére nem lesz második évad belőle

Az FX Shōgun-ja gyorsan a 2024-es év egyik legnépszerűbb tévésorozata lett, amely sok rajongó és kritikus szerint felülmúlja az HBO Trónok harca drámáját, izgalmát és akcióját is.

Sokan, akik nem ismerik a Shogun előzményét és könyvét, évad megújítást várnak. A Shōgun készítői jelentés szerint egy újabb, második évad megrendelése ki van zárva.

Miközben a Shōgun tovább vonzza a nézőket, nyilvánvalóvá vált, hogy sokan közülük nem tudják, hogy a sorozat egy könyvön alapul. James Clavell Shōgun regénye (1975) egy irodalmi kult-klasszikus volt, jóval azelőtt, hogy a Shōgun (2024) képernyőre került volna, és még egy kult-klasszikus tévéminisorozatot is ihletett 1980-ban, ami szintén kult-sikert aratott. 

A Shōgun (2024) készítői már a gyártás kezdetétől világossá tették, hogy a minisorozat csak egy évadból fog állni és a sorozat 10 epizódját arra használták, hogy lefedjék Clavell eredeti regényének eseményeit. 

Most, hogy a Shōgun adásban van, és nagyobb felhajtást generál, a showrunnerek, Rachel Kondo és Justin Marks emlékeztetik a nézőket, hogy ne várjanak folytatást.

“A történetet a könyv végéig vittük, és pontot tettünk a mondat végére. Imádjuk, ahogy a könyv végződik; ez volt az egyik oka annak, hogy mindketten tudtuk, hogy ezt akarjuk csinálni - és pontosan abban a helyen végeztünk” - magyarázta Marks a THR-nek, majd hozzátette, hogy “Ez nem olyan, mint egy normál tévésorozat, ahol, ha ilyen helyzetben lennénk, hogy népszerűsítjük, nem csak a forgatókönyvírók szobájában lennénk már, hanem a forgatáson is a második évadot.”

Majd tovább folytatták:

"Részt vettem ebben a múltban olyan sorozatokkal, ahol felépítesz egy nagy autógyárat, és csak 10 autó megy el, és bezárja a boltot. Ez szomorú. Tudod, az egyik producereink majdnem 900 oldalas használati utasítást írt arról, hogyan csináljuk ezt a sorozatot - majdnem olyan hosszú, mint maga a Shogun könyv. Minden ezzel kapcsolatos infrastrukturális tudás belekerült. Csak remélem, hogy valaki más - talán egy barát - szükséget érez egy alapvető ismeretekre a feudális Japánról valamikor, és akkor azt mondhatom neki: “Tessék, használd ezt a könyvet. Ez megspórol neked 11 hónapot.”

A Shōgun sorozat a Disney+ streaming felületén nézhető.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés