Christopher Nolan állítólag rengeteg pénzt keresett az Oppenheimerrel

A hétvégén kerül sor az Oscar-díjátadóra, és Christopher Nolan Oppenheimer című filmje az egyik esélyes. A film 13 Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb film és a legjobb rendező kategóriákban. A film nemcsak kritikai, hanem kasszasiker is, hiszen a 2023-as év harmadik legnagyobb bevételű filmje lett, és minden idők második legnagyobb bevételű R-besorolású filmje. Az Oppenheimer 952,04 millió dollárt keresett a moziban, és a pletykák szerint Nolan elég nagy részt látott a nyereségből.

A Forbes becslése szerint Nolan 15%-ot kapott az Oppenheimer “egy dolláros bruttójából”, ami azt jelenti, hogy a rendező minden egyes centből részesedik, amit a film keres, mielőtt az Universal Pictures visszanyerné a költségeit. A film mozis bevételét, a házi videó eladásait és az első streaming kiadási megjelenést számolták össze, hogy kiszámítsák Nolan fizetését. Az összeg becsült 72 millió dollár adózás előtt, miután a rendező kifizette az ügynöke és az ügyvédje díját. Nolan keresete tovább nő, ahogy az Oppenheimer újra eladásra kerül a Paramount+ és a Skyshowtime streamingszolgáltatáson.

“Ő a világ legnagyobb sztárja most” - mondta egy névtelen tehetsékutató-menedzser, aki nagy neveket képvisel Hollywoodban a Forbes-nak.

“Mindenkinek hajlama van lebeszélni a filmipart” - magyarázta Nolan. “Valójában egész idő alatt, amióta filmekben dolgozom, úgy éreztem, hogy a kulturális elit mindig a mozik halálát jósolja. Most azt a kérdést kapom, hogy ‘Mit gondolok a filmipar egészségéről?’ Nem igazán tudom, hogyan válaszoljak. Csak kiadtunk egy háromórás, R-besorolású filmet a kvantumfizikáról, és egymilliárd dollárt keresett. Hogy mi? Nyilvánvalóan az a nézetünk, hogy a közönség ott van, és izgatottan vár valami újat.”

“Az Oppenheimer sikerével biztosan egyfajta poszt-IP lehetőséget mutat a filmeknek … Ez elég bátorító” - folytatta. “Emlékezteti a stúdiókat, hogy van igény valami olyanra, amit az emberek még nem láttak, vagy valamilyen megközelítésre, amit még nem láttak.”

“Valami olyasmi, mint az Oppenheimer működése, más filmeseknek ad egy referencia pontot arra, hogyan működhet valami a piacon, amivel a stúdió azonosulni tud” - tette hozzá.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés