Brad Pitt a versenypályán: Joseph Kosinski F1-es filmjének előzetese ígéretes kezdést sejtet

A filmvilágban kevés a biztos siker, ám Joseph Kosinski rendezésében és Jerry Bruckheimer produceri munkájában készült sportfilm, mely a Formula 1 hihetetlen, 200 mérföld/órás sebességű világába kalauzol, minden jel szerint a nagy költségvetésű stúdió filmek között is kiemelkedő lesz. Brad Pitt, mint veterán versenyző, aki a megváltást keresi, és olyan neves mellékszereplők, mint Kerry Condon, Javier Bardem és a már régóta sztárnak kijáró Damson Idris (aki John Singleton “Snowfall” című FX sorozatában tűnt fel), mind hozzájárulnak, hogy a Warner Bros. rekordbevételre számíthat az “F1” című filmjével 2025-ben.

Az autóverseny filmek gyakran kockázatos vállalkozásnak számítanak, ha a járművek nem animáltak vagy nem képesek a fizika törvényeit meghazudtoló manőverekre, miközben a pilóták a család fontosságáról beszélnek - ráadásul az előzetes alapján zseniális vágásokra is számíthatunk. 

A “Ford v. Ferrari” 2019-es sikere ellenére a mozirajongók, különösen az Egyesült Államokban, nem igazán támogatták a “Gran Turismo”, a “Logan Lucky” és a “Rush” című filmeket. Jerry Bruckheimer jól ismeri ezt a kihívást, hiszen a “Days of Thunder” című, nagy költségvetésű filmje 1990-ben nem hozta a várt sikert, annak ellenére, hogy újra egyesítette a bevételgarantált “Top Gun” csapatot Tom Cruise-szal és Tony Scott rendezővel.

Azonban most, hogy az amerikai közönség rekordmennyiségben fordult a Formula 1 felé (a 2024-es Miami Nagydíj a sportág történetében a legmagasabb amerikai televíziós nézettséget produkálta tavaly májusban), Bruckheimer, aki ismét együtt dolgozik “Top Gun: Maverick” rendezőjével, Kosinskival, első helyen állhat, amikor az “F1” jövőre megjelenik a mozikban. És bár a premier még messze van, az előzetes előzetes bemutatása a Brit Nagydíj világszerte közvetített adása során már most felkelti a közönség érdeklődését.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés