A Beverly Hillsi zsaru: Axel Foley - A nosztalgia és modernitás találkozása - Kritika

Amikor a Netflix bejelentette, hogy átveszi a kultikus Beverly Hillsi zsaru-sorozat legújabb részének, az “Axel Foley 2024”-nek a gyártását, a hír meglepetésként érte a rajongókat és a kritikusokat egyaránt. A streaming óriás döntése, hogy egy ilyen ikonikus franchise-t saját platformjára hoz, új fejezetet nyitott a filmiparban, és felvetette a kérdést: képes lesz-e a Netflix megfelelni az elődök által megszabott magas elvárásoknak? Hellyel közel igen is, meg nem is!

A “Beverly Hillsi zsaru: Axel Foley” története Axel Foley (Eddie Murphy) visszatérését mutatja be Beverly Hillsbe, miután lánya, Jane (Taylour Paige) életét fenyegetés éri. A film fő rosszfiúja, akit Kevin Bacon alakít, egy rendőrkapitány, aki sötét ügyeket irányít a háttérből. A karakterek között visszatérnek a régi ismerősök, mint Billy Rosewood (Judge Reinhold) és John Taggart (John Ashton), valamint új szereplők is felbukkannak, mint például Joseph Gordon-Levitt, aki Foley új társát játssza.

A film nosztalgikus elemei között szerepelnek a korábbi részekből ismert karakterek és helyszínek, valamint a klasszikus zenei motívumok, mint például a legendás “Axel F” téma. Ezek a jegyek, mondhatni stílus jegyek éltetik az egész filmet az elejétől egészen át a közepéig, majd a végéig. Amiket felsoroltam, mint elemeket, ezek összekötik a múltat a jelen filmmel, miközben a modern kor követelményeinek is megfelelnek. A film dinamikusan helyt áll a mai korban, ahol a technológia és a vizuális effektek új lehetőségeket nyitnak meg a készítők előtt, éppen ezért kiemelendő az operatőri munka és a vágás is.

A jelenetek közül, amikből építkezik a film maga is, a nyomozós részek sajnos nem érik el a várt színvonalat, gyakran érződik rajtuk a kiszámíthatóság és a klisék terhe. Azonban az akciójelenetek, mint a hókotróval végrehajtott detroiti autós üldözés vagy a beverly hills-i helikopteres rész, igazi látványosságot nyújtanak, és jól mutatják Jerry Bruckheimer producer keze nyomát a filmen, mivel több tucat kocsi is összetörik benne.

A fényképezés és a vágás kiemelkedő, Edu Grau operatőr és Dan Lebental vágó munkája révén a film vizuálisan lenyűgöző és tempós. A zene, Lorne Balfe komponálásában, tökéletesen ötvözi a nosztalgikus hangzást a modern dinamikával, így hozzájárulva a film hangulatának megteremtéséhez.

A “Beverly Hillsi zsaru: Axel Foley” egy olyan film, amely tisztelettel adózik a sorozat korábbi részeinek, miközben új irányokat is felfedez, és így a régi és az új rajongóknak egyaránt maradandó élményt nyújt. A “Beverly Hillsi zsaru: Axel Foley” filmet mindazoknak ajánlom, akik szeretik az akciódús krimiket, a nosztalgikus visszatéréseket és a modern technológiával fűszerezett történeteket. Azoknak is érdemes megtekinteniük, akik Eddie Murphy rajongói, vagy akik kedvelik Kevin Bacon gonosz karaktereinek megformálását. 

A film különösen vonzó lehet azok számára, akik a Beverly Hillsi zsaru sorozat korábbi részeivel nőttek fel, és szeretnék látni, hogyan illeszkedik a franchise a mai kor követelményeihez. Természetesen azoknak is ajánlott, akik a Netflix kínálatában keresnek minőségi szórakozást, és értékelik Jerry Bruckheimer látványos akciójeleneteit és a filmiparban alkalmazott magas színvonalú fényképezést, vágást, valamint a dinamikus és nosztalgikus zenét.

Streaming: Netflix

Streamingstar: 7 star

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés