A John Wick 4 rendezője elmagyarázta, hogyan döntött a film befejezése kapcsán

Amióta bemutatták az első John Wick filmet, az Keanu Reeves számára általános elismerést váltott ki, a közönség világszerte folyamatosan ámulva és rajongva figyelte Keanu robusztus alakításait, és azt, hogy rendíthetetlenül elkötelezett minden saját kaszkadőrmutatványa és harcjelenete mellett. A franchise bizonyította, hogy a színész reneszánszát éli az akciófilmek műfajában, amely határozottan kifizetődő volt minden fronton. A John Wick: 4. fejezete százszorosan épített minden olyan elemre, amik a filmsorozatot egyedivé tette, legyen az  kaszkadőrmutatványokkal vagy a leghosszabb játékidővel párosulva. A hosszú játékidőt pedig arra használták fel, hogy Wick történetét egy nagyon költői és beteljesítő lezáráshoz vigyék. Azonban kiderült, hogy ez a befejezés lehetett volna más is. A Collider riportja szerint Chad Stahelski rendező elárulta, hogy volt egy alternatív befejezés, amely bekerülhetett volna a végső vágásba, de ő inkább a tesztvetítésen kapott reakciók alapján döntötte el, hogy John Wick sorsával mi legyen.

Chad Stahelski a kezdetektől fogva a John Wick franchise elkötelezett kreatív atyja, tőle származnak minden olyan ötletek, amik John Wicket övezi. A főszereplő Keanu Reeves minden lépésnél támogatta őt, és tudta, hogy a franchise-nak merre kell mennie, hogy Wick visszautazhasson abba a veszélyes világba, amelyért egykor harcolt, majd pedig elhagyott. Természetesen a sorozat hatalmas kasszasikere miatt, a Lionsgate stúdió vezetői nem győztek lelkesedni azért, hogy John Wick története minél tovább folytatódjon. A filmiparban azonban rengeteg példa volt már arra, hogy a mennyiség nem mindig jobb, és Stahelski egyértelműen szem előtt tartotta ezt a fontos támpontot, hogy esetleg ebbe a csapdába ne essen bele később. Azóta elárulta, hogy ő és Reeves egyelőre pihentetni akarják a fő franchise filmjét, míg a hamarosan megjelenő spin-offok, mint például a The Continental és a Ballerina filmek különböző perspektívákból építik majd fel a John Wick-féle univerzumot.


Stahelski a Collidernek adott interjújában azt is elmondta, hogy a Lionsgate vezetőinek nyomására egy alternatív befejezést is írt és meg is rendezett a 4. fejezet számára. A végső vágással ellentétben az alternatív változatban Wick a Caine-nel (Donnie Yen) és a márkival (Bill Skarsgard) való végső összecsapásból egyértelműen győztesen, azaz élve került volna ki, ezzel a snitt segítségével pedig képesek lettek volna tovább folytatni a John Wick-et. A közönség előtti tesztvetítés után azonban a reakciók egyértelműen a végső és eredeti vágást részesítették előnyben, amelyben Wick legyőzz mindenkit, ámbár menekülés közbeni párbajokban belehal. Stahelski leírta a két befejezés forgatásának és John Wick sorsának is el döntötte.
"Rengeteg segítőkézt kaptam. Úgy értem, nagyon jó a kapcsolatom a Lionsgate-tel. Nagyszerűek, nagyon támogatók voltak, de nem hiszem, hogy bármelyik vezető vagy producer azon mosolyogna, amikor azt közlöd velük, hogy megölöd a sikeres franchise főhősét. [...] De az ember szeretné, ha szembesülne vele, hogy "Nézd, ez a helyes", de az ő szemszögükből is meg kell nézni a dolgot. [...] De tudod, 'Hadd próbáljam meg úgy kivitelezni, ahogy mi csináljuk. Hadd építsem köré a történetet, és akkor jót teszek nektek. Tudod mit, a befejezést kétféleképpen fogom forgatni, tudod, egy extra kis dologgal, két extra kis lehetőséggel. Tudatom veled, hogy életben van Wick, és a közönségre bízom a döntést, majd mindkettő snittet kipróbáljuk. [...] És szuperjók voltak. Hagyták, hogy végig csináljam az egész filmet. [...] ... és tudjátok, a tesztközönségnek határozottan az volt a kedvence, ami a film vége, tehát amit ti láttatok, és jó volt megmutatni és visszajelzést kapni erről [...] És mindenki nagyon megértő volt ezzel kapcsolatban, és jó volt együtt erre a megállapodásra jutni anélkül, hogy vitázni vagy erőltetni kellett volna.".
Bár a John Wick fő története lezárult, de ettől még érkezni fognak a különböző spin-off filmek a John Wick egyre táguló filmes univerzumához, kezdve a háromrészes előzménysorozattal, a The Continental-lal, ami szeptemberben jelenik meg a mozikban, vagy a Ballerina-val.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés