Jennifer Aniston szerint a mai generáció sértőnek találja a Jóbarátok sorozatot

90-es évek. Ó, igen! Más volt a világ, amikor a Jóbarátok adásba került, és többen azzal támadták a sorozat kiváló hírnevét, hogy a mai világban nem maradt volna fenn és gyorsan a süllyesztőbe került volna a sorozat. Persze ez csak spekuláció, bár a sorozat sztárja, Jennifer Aniston egyetért azzal, hogy a vígjátékok világa határozottan drámaian megváltozott amióta leforgatta a mai is népszerű sitcom utolsó epizódját. A színésznő mérlegelt a Jóbarátokkal szemben az elmúlt években megfogalmazott kritikákról, és megjegyezte, hogy manapság sokkal érzékenyebbek a nézők, ami miatt a nagy vígjátékok írói visszariadnak bizonyos témák megközelítésétől.

"A komédia és a filmek fejlődtek" - mondta Aniston az AFP-nek. "Most már egy kicsit trükkös ez a műfaj, mert nagyon óvatosnak kell lenni, ami nagyon megnehezíti a komikusok dolgát, mert a komédia szépsége az, hogy kigúnyoljuk magunkat és az életet. Viccelődhetsz egy bigottal és nevethetsz - ez hisztérikus volt. És arról szólt, hogy az embereket felvilágosítsuk arról, hogy milyen nevetségesek. És most ezt nem engedik meg nekünk."
Aniston ezután kitért az olyan kritikákra is, amelyek kifejezetten a Jóbarátok ellen érkeztek. Megjegyzi, hogy az akkori sértő viccek egyike sem akart megbántani senkit, még akkor sem, ha némelyikük nem tüntek jól átgondoltnak.

"Van egy egész generáció, gyerekek, akik most visszanézik a Jóbarátok epizódjait, és sértőnek találják azokat" - mondja Aniston. "Voltak dolgok, amik sosem voltak szándékosak, mások pedig... nos, át kellett volna gondolnunk - de nem hiszem, hogy olyan érzékenyek voltak, mint most".


Mivel úgy tűnik, manapság nagyobb korlátok közé szorulnak a vígjátékírók, Aniston úgy véli, hogy ezért nem jön ki annyi vígjáték, mint évtizedekkel ezelőtt. Ezt nagy tragédiának tartja, hiszen a komédiának  fontosnak kellene lennie az emberek számára. Főleg ezekben az időkben.
"Mindenkinek szüksége van a vicces történetekre! A világnak szüksége van humorra! Nem vehessük magunkat túl komolyan. Különösen az Egyesült Államokban, ahol mindenki túlságosan megosztott" - mondja Aniston.
A Jóbarátok számos témát érintő viccek miatt került tűz alá, beleértve azt is, hogy a sitcom hogyan ábrázolta az elhízott és transznemű karaktereket. Egy másik modern panasz a szereposztás ellen szólt, mivel a sorozat összes főszereplője fehér színészekből állt. A készítő Marta Kauffman tavaly azt mondta a L.A. Timesnak, hogy "20 év alatt sokat tanult", és hogy szégyelli, hogy "25 évvel ezelőtt nem tudta jobban csinálni", amikor a sorozat sokszínűségének hiányáról volt szó.

Jennifer Aniston továbbra is mindent megtesz azért, hogy a vigjáték műfajban megnevettesse a közönségét. A rajongók legközelebb Adam Sandler oldalán, a Gyagyás gyilkosság 2. részében láthatják, amely március 31-én kerül fel a Netflix streamingjére.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés