Az HBO berendelte a Sárkányok háza harmadik évadját

A kritikusok és a közönség sem tudott betelni a Sárkányok háza első évadának a tavaly augusztusi premierjét követően, hiszen a legnézetebb, és az HBO történetének egyik legsikeresebb sorozatává vált. Az előzménysorozat sztorija és fő alappillére majdnem 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, amely Westeros hét legnagyobb nemesi családjának egyikét, a Targaryen-ház bukásának a körülményeit és a következményeit vázolja fel. A Trónok harca rajongóinak nem kell már sokat várniuk, hiszen a második évad (ami sajnos csak 8 részből fog állni) forgatása hamarosan megkezdődik. Plus információként, a deadline értesülései szerint az HBO fejesei már a következő évadokat szemezgetik, valószínűleg legalább 4 évadig el is fognak jutni (persze ez a sikertől és a fogadtatástól is függni fog, minden rajtunk, nézőkon múlik minden majd), hiszen a beszámoló szerint több évad berendelését tervezné a Warner Bros társaság.

Az interjú szerint hivatalosan zöld utat kapott a Sárkányok háza harmadik évada, amit az HBO jelenleg mérlegel. Semmi ok a pánikra nincs, ebben biztosak vagyunk, hogy a második évad fináléja körül az HBO megerősíti majd a 3. évad érkezését. A House of the Dragon sorozatnak a kreatív forgatókönyvíró csapata szerint a nagyszabású, fantasztikus történet elbeszélést úgy tervezték, hogy három vagy négy évadon keresztül bontakozzon ki. Mivel a sorozat George R. R. Martin Tűz és vér című fantasy-regényén alapul, részletes megközelítéssel dolgozták ki a zökkenőmentes és összefüggő narratívát az egész történet vezetés során, ami magában foglalta a történetek közti évadok felosztását. Nagy munkákat igényelnek a sorozatban a történet szerinti csata jelenetek is, amelyet szintén alaposan meg kellett fontolniuk a speciális csapatnak.

Mivel a Sárkányok háza harmadik évadját már felrajzolták a streaming térképre, az HBO alaposan megfontolja majd, hogy hogyan haladjon tovább a forgatókönyvvel, a szereposztással és a forgatási tervvel, amik reméljük nem fogják akadályozni az HBO Max további más, exkluzív sorozatainak elkészültségi állapotát.


A sorozat showrunnere, Ryan Condal és George R. R. Martin kiváló munkát végzett a Tűz és vér televíziós adaptációjának létrehozásában. Ez a monumentális akció-kaland fantasy már az első évadában magával ragadta a nagy közönséget, és persze tömeges elismerést váltott ki. A 10 epizódos, első évad lefektette a Targaryen-házon belüli összetett, egymásba fonódó kapcsolatok alapjait, amelyek végül a Targaryen-polgárháborúhoz vezetnek majd a hőn áhított Vastrónért. Az elkerülhetetlen, családot tönkretevő örökösödési háború, vagyis a Sárkányok tánca jelensége több évadon keresztül fog kibontakozni, viszont a következő évadban kevesebb műsoridő jut majd a Targaryen-pusztulás részletes bemutatására.

A Deadline hivatalos infói szerint a Sárkányok háza közelgő második évada mindössze nyolc epizódot tartalmaz majd, amit később az HBO szóvivője is megerősített, kiegészítve azzal, hogy a csökkentés ennek ellenére még jobban "történetvezérelt" és lényegretörőbb lesz, amik részben a történetírásnak és átírásoknak köszönhetők. Az átírással egy nagyon fontos cselekmény marad el, amely alatt egy látványos nagyobb csata is szerepelt, ám ezt a készítők a harmadik évadba helyezték át.

A rövidebb évad híre elszomoríthatja a House of the Dragon rajongókat, de nézzük a jó oldalát ennek, hiszen nagyobb mozgásteret biztosít a sorozatnak, hogy akár négy évadon keresztül játszódhasson. A negyedik évadot természetesen még nem erősítették meg, mivel Condal és Martin még nem állapodott meg az HBO-val, hogy ténylegese hány évad (három vagy négy) szükséges a történet teljes terjedelmének befejezéséhez.

A második évad premierje: 2024 nyarán várható. Addig még sokat kell aludnunk.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés