Danny McBride szerint jogosak a kritikák a Halloween Ends végső befejezése miatt

A kritikusok és a Halloween-filmsorozat rajongói számára a Halloween Ends vége és befejezése meglehetősen megosztóra sikerült. A csalódott rajongók úgy érezték, hogy a filmben nem szerepelt eléggé az eredeti mumus, és helyette egy új gonosztevőre, Corey Cunninghamre (Rohan Campbell) koncentrált, aki egyébként a legtöbbet tett a nehéz színészeti munkáért, hiszen remekül játszotta el az ártatlanul megbántott és őrült gyilkos szerepét. A film olyan heves reakciókat váltott ki, hogy a Change.org-on petíciót indítottak, amelyben aláírásokat kértek a film újra forgatásához.

"Szerintem ez egy jogos kritika. Mindhárom film valójában David Green egyfajta agyszüleménye volt. Volt egy nagyon jó és határozott elképzelése arról, hogy mit akar csinálni ezzel. Én pedig szerencsésnek éreztem magam, hisz magával vitt, hogy segítsek neki. És amikor elmondta, hogy a Corey karakterére akart koncentrálni, azt gondoltam, hogy ez nagyon jó ötlet. Úgy gondoltam, hogy ez egy okos megközelítés. Úgy gondoltam, hogy ez egy módja annak, hogy elkerüljük az ismétlődést, és felfedezzünk valami mást, és mégis belevonjuk abba, amiről a Halloween végső soron szól."

Ez nem jelenti azt, hogy mindenkit hidegen hagyott a Halloween vége, mivel néhányan egyetértenek McBride-dal, és megtapsolták Green döntését, hogy váratlan utat választott. A film fogadtatása ellenére McBride élvezte, hogy részese lehetett az ikonikus horror franchise lezárásának.

"Én is hatalmas Halloween-rajongó vagyok, szóval az ember csak olyasmit akar adni, ami lázba hozza és nem haragítja magára a rajongókat. Jó móka volt megpróbálni ezt jóban-rosszban megvalósítani, és találkozni John Carpenterrel és Jamie Lee Curtis-szel. Elég szürreális volt részt venni ennek a történetnek a továbbvitelében. Fantasztikus volt. Mindig is igyekeztem olyan dolgokat választani, amelyek kreatívan izgatnak, vagy olyan emberekkel dolgozom együtt, akiket csodálok, vagy akikkel együtt akartam dolgozni. És végső soron az a projekt olyasmi, amiben magamat is szívesen látnám."

Haddonfield mumusának története egészen 1978-ra nyúlik vissza, amikor a közönség megismerhette Michael Myers és Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) történetét. A John Carpenter által rendezett eredeti slasher-film több folytatást is megért, és a Halloween filmes franchise mára összesen 13 filmet számlál. Bár a Halloween Ends vége egyértelműen Michael Myers halálára mutattak rá, de McBride úgy véli, a franchise-t más filmkészítők még mindig újra gondolhatják:

"Úgy érzem, hogy nagyon jól éreztük magunkat a forgatások során, rányomtuk a saját ujjlenyomatunkat egy újabb munkával. És azt hiszem, soha ne mondjuk, hogy soha, de érdekelne, hogy mi van még odakint, ki tud még valamit kezdeni ezzel a franchise-zal" - mondta.

A Halloween Ends további szereplői: Andi Matichak, Will Patton, James Jude Courtney, Kyle Richards és Jesse C. Boyd. A film egyébként a Peacockon streamelhető. Reméljük hamarosan a Skyshowtime streamingen is megtekinthető lesz Michael Myers utolsó felvonása.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés