A John Wick filmek rendezőjét nemrég a Marvel Studios kereste fel

Chad Stahelski 2014 előtt a John Wick című filmmel debütált rendezőként,  de előtte 20 éves karriert futott be kaszkadőrként, kaszkadőrkoordinátorként, majd végül second rendezőként (akciófilmekre specializálódva). Számos munkája között - többek között a "Mátrix" trilógia, a "Dredd", a "The Wolverine" és a "G.I. Joe: Megtorlás" is szerepel, valamint a MCU második rendezőjeként dolgozott a  "Amerika kapitány: Polgárháború" című filmen is, ahol a Russo fivérekkel  és Kevin Feige-vel dolgozhatott együtt.

Három további "John Wick" filmet készített, köztük a nemrég bemutatott "John Wick: Chapter 4"-et, és ezzel az egyik legjobb akciórendezőként ismerték el Hollywoowdban.

"Az elmúlt hónapokban felkértek, hogy jöjjek be és beszéljünk egy projektről" - árulta el Chad Stahelski. "Nem hiszem, hogy ez megfelelő volt, és az időzítés sem volt jó, mert még be kellett fejeznem a 'Wick-et ... de. ennél kegyesebb és hálásabb nem is lehetnék. Ez hízelgő - ha a Marvel felhív és felajánl egy rendezést, legalább a radaron vagy. Persze, ez egy hatalmas egó-növelés. Ez elképesztő."

Persze a stúdió ennek kapcsán mindenféle embargót, tabut szőtt ki Chad számára, így a titkolózása miatt Stahelski nem mondhatja el, hogy miről is beszélgettek a Marvel-nél. De van egy utalás a múltból, hogy pontosan milyen projektről lehetett szó.

Chad Stahelski ugyanis folyamatosan érdeklődik a Penge rebootja iránt.

Még 2020-ban Chad Stahelski azt mondta, hogy az egyetlen Marvel-film, amit meg akar csinálni, az a Penge rebootja lenne. A filmet még 2019-ben jelentették be, amelynek főszerepében Mahershala Ali alakítaná a hírhedt Fénybenjárót, a Marvel pedig 2021 nyarán szerződtette le Bassam Tariqot a rendezésre. Stahelski akkor nem kapott lehetőséget, de aztán Tariq 2022 őszén - ami nagyjából egybeesne a "John Wick: 4. fejezet" utómunkálataival - elhagyta a projektet. (Yann Demange a "Penge" rendezője, amely 2024 szeptemberében jelenik meg.)

Lehet, hogy a Marvel újra megkereste Stahelskit a "Penge" ügyében? Vagy a stúdió valami még ki terjedtebb ajánlatott tett volna neki, mint például a "Bosszúállók: Secret Wars"?. 

Akárhogy is, most, hogy a "John Wick" filmekkel felépített egy saját univerzumot, Stahelski attól tart, hogy nehéz lenne számára beilleszkedni egy már létező és hatalmas franchise-ba. "Ha bármelyik stúdió felhívna, és azt mondaná, hogy 'Hé, szeretnénk egy karaktert rendezni a semmiből', az én lennék" - magyarázza. "Én vagyok az emberetek. Valahogyan átvenni valamit, ami már annyira beleégett a rajongók fejébe, nem tudom. Nem hiszem, hogy nagyon jó vagyok az adaptációkban. Sokkal jobb vagyok az alapoktól való építkezésben."

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés