Geralt és Yennefer románcával most mi lesz?

Geralt és Yennefer kapcsolata darabokban a The Witcher 2. évadában, és Cavill esetleges távozása csak tovább rontana ezen - a 3. évadban tehát változtatásra van szükség mindenképpen, amíg a színész még itt van.

Geralt és Yennefer szeleburdi romantikus kapcsolata a The Witcher részese volt, de most, hogy a 2. évad gyakorlatilag lerombolta ezt a szerelmet kettejük között, a 3. évadnak helyre kell hoznia ezeket a szenvedélyes patthelyzetet. A szerelemmel szembeni érzelmi ellenállásuk, a kémia és az, hogy a sors mindig úgy tűnt, hogy összehozza őket, mind hozzájárult a két karakter tökéletes központi románcához. A The Witcher 2. évada azonban szétválasztotta Yennefert és Geraltot, minden eddiginél több vitát hozott - ennek eredményeképpen egy olyan párost kaptunk, amely már nem is annyira érdekes. A következő évad talán képes lesz ezt helyrehozni, de más tényezők miatt ez még nagyobb kihívás lesz, mint gondolnánk.

A Witcher könyvsorozat és a videojátékok rajongói jól tudják, hogy Geralt és Yennefer együtt fognak maradni, így vagy úgy, mindenképpen esélyes, ezért kapcsolatuk szükségszerűvé vált a Netflix-adaptációban. Hogy kevésbé kiszámítható elemet adjanak a történetükhöz, a sorozatban Yennefer háttértörténete is nagyon másképpen szerepelt, viszont a kritikáknak hála nagyon sokaknak tetszett az újfajta megközelítés, az alternatív Yennefer eredettörténet mindenki jól fogadta be. Ez nem volt része az eredeti könyveknek, de a változtatás a visszajelzésetek miatt nagyon jól sikerült, és végül még inkább hozzájárult a Geralthoz fűződő kapcsolatához, valamint ahhoz, hogy a közönség még jobban belevethesse magát a szerelmük lapjaiba. Sajnos a 2. évad tovább változtatta Yennefer történetét, és ezúttal nem a jó irányba - a párost szétszakította, ami sajnos bonyolult cselekményt vetít előre a The Witcher 3. évadára.

A The Witcher 1. évadában Yennefer dühös volt Geraltra a dzsinn általi kívánsága miatt, amiről azt hitte a vaják, hogy egy mesterkélt szerelmi kötéssel össze hozhatja őket akár örökre is. Ez egy védekező mechanizmus volt, és miután a The Witcher 2. évadában újra összejöttek, elég idő telt el (és egy halálos félreértés), hogy ez már csak hab a tortán. Sajnos a Yennefer jellemében bekövetkezett változások miatt  rendkívül frusztráló döntést hozott, így Geralt most már inkább rá haragszik.

Yennefer háttértörténetéhez hasonlóan az ötlet, hogy elveszíti a varázserejét, egyedülálló a Netflix sorozatában - de ezúttal ez nem sikerült túl jól. Ez azt jelentette, hogy megint csak túl sokáig tartották távol Geralttól, és az orgona-egres illatú varázslónő kétségbeesése miatt arra vetemedett, hogy káosz varázslatot használjon, miközben átverte a fehér farkast, majd pedig cselhez folyamodva elrabolta Cirit. Geralt és Yennefer románcának nagyjából ennyi volt, lényegében kizsigerelték a Netflix készítők ezt a fontos részt.

The Witcher 2. évada nem oldotta meg a páros problémáit, Geralt kifejezte, hogy soha nem fog megbocsátani Yennefernek, így a karakterek bizonytalan talajra kerültek a The Witcher 3. évadára. Ez nem teljesen véletlen, hiszen Andrzej Sapkowski eredeti Witcher-könyveiben is gyakran összeveszett a páros. A probléma az, hogy a nézők már tisztában vannak ezzel - és tudják, hogy a végén ők ketten együtt fognak kikötni -, így egy izgalmas konfliktusra lenne szükség ahhoz, hogy fenntartsák az érdeklődésüket. Geralt nyilvánvalóan meg fog bocsátani Yennefernek, így a cselekmény kissé mesterkéltnek tűnik majd.

A megoldás Geralt és Yennefer kapcsolati problémáira az lenne, ha a The Witcher 3. évada a lehető legszorosabban ragaszkodna a kánonhoz. A 2. évad sokat veszített abból az ízből, amit a közönség évtizedek óta szeretett ebben a világban, és ez rontotta a központi karakterek közötti kémiát is. A Netflix számára azonban még nem késő változtatni. Az idősík megváltoztatása vagy a karakterek hátterének biztosítása rendben van (az ész szerűség határain belül), de új konfliktusok hozzáadására nem volt szükség, amikor a könyvek már bőven készen voltak Geralt és Yennefer számára.

Sajnálatos módon, még ha a Netflix The Witcherje ki is javítja a románc problémáit, Geralt és Yennefer útjában még több akadály áll majd. Henry Cavill a The Witcher 3. évada után kiszáll a sorozatból, ami azt jelenti, hogy bármi is történik a karaktere és Yennefer között, a nézőknek új dinamikával kell majd szembenézniük a The Witcher 4. évadában. A kapcsolat vonzerejének jelentős része volt a Cavill és a színésznő Anya Chalotra közötti perfekt kémiájuk. Tehát még ha a sorozat vissza is vonzza az érdeklődést Geralt és Yennefer románcára, nem lesz könnyű folytatni a 4. évadban Liammel.

Miután Cavill kiszáll a sorozatból, a helyét Liam Hemsworth veszi át. A szerepre kijelölt "helyettes" valószínűleg megfelelően fog teljesíteni, de a főszerepek újraosztása gyakran fulladnak katasztrófába, és nem csak a sorozatoknál, a filmeknél is. Reméljük azért itt nem lesz gond, habár semmit se tudunk biztosra ez ügyben. Hemsworth és Chalotra közötti kémiának remekül kellene működnie ahhoz, hogy a nézők elfelejtsék, hogy a férfi, akibe Yennefer anno beleszeretett, hirtelen teljesen máshogy néz ki, és ez egy színész számára nem kis feladat. Sajnos kezd úgy tűnni, hogy a sorozat készítői túl mély gödörbe ásták magukat, de talán a The Witcher 3. évada és a lehetséges jövőbeli évadok bebizonyítják, hogy az aggodalmaink talán tévednek.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés