A Sors tárcsája lesz a leghosszabb Indiana Jones film mindközül

Alig egy hónappal a cannes-i filmfesztivál világpremierje előtt kiderült, hogy az Indiana Jones és a Sors tárcsája a franchise leghosszabb játékidőjével fog rendelkezni, mintegy 142 perces lesz.

Kathleen Kennedy producer a következőket mondta a Sors tárcsája játékidőről: "Körülbelül két óra és 22-23 perces lesz. Úgy tűnik, hogy a játékidő meglehetősen népszerű téma az internet népei között, és azt kell mondjam, ha már ezt a témát pedzegessük, hogy a korábbi filmek rövidebbek voltak. De mint tudjátok, a játékidővel kapcsolatban minden attól függ, hogy hogyan érzed magad, igaz? Más szóval, nem a percek számítanak, hanem a kilométerek.

A jelenlegi Indián Jones-filmeknek csak a fele haladta meg a két órát, az 1989-es  Az utolsó kereszteslovag epizód volt a leghosszabb a maga 128 percével. Tehát igazából A sors tárcsája csak körülbelül 15 perccel lesz hosszabb. De az is elképzelhető, hogy a film végi stáblista lesz a leghosszabb, figyelembe véve a speciális effektek munkáját, amelyek Harrison Ford digitális öregedésgátlásába kerültek, valamint a közel 300 millió költségvetését. Nem lennénk meglepődve, ha 10-12 perces credits lenne a végén.

A Sors tárcsája játékidejét védve Kennedy hangsúlyozta: "Nem egy hosszú filmmel van dolgunk", ami talán az első dolog, ami a mozilátogatóknak eszébe jut. Ugyanakkor azt is lehet mondani, hogy a popkultúra rajongói kezdenek hozzászokni ahhoz, hogy hosszabb ideig ülnek a képernyő előtt. "Ez azért érdekes, mert a hosszú történetmesélés kezd olyanná válni, amit a streaming térben is szeretünk. Szerintem lehet, hogy ez valamiféle átvitel ebből."

A producer állítását minden bizonnyal a számok is alátámasztják. Tavaly a világ legtöbb bevételt hozó filmjei közül a legtöbbnek hosszú volt a játékideje: Top Gun: A Maverick elérte a 130 percet, a Jurassic World Dominion 150 percet csípett el, míg az Avatar: A víz útja pedig meghaladta a három órát - ez a tendencia a valaha volt legtöbb bevételt hozó filmeknél is megfigyelhető, hiszen az első Avatar, a Marvel's Avengers: Endgame és a Titanic is megközelítette vagy meghaladta legalább a három órás játékidőt.

Ezek szerint minden esély meg van arra, hogy egy jól bejáratott franchise-nak a következő debütáló filmje több, mint 140 perces, akkor instant azonnal blockbuster lehet belőle? Nem feltétlenül, de Harrison Ford és James Mangold eddigi munkásságát látva, reméljük kassasiker film lesz az Indy 5. része. Harrison Ford számára méltó búcsúja lehet a film, és ezt az egész filmes karrierjére értjük.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés