Harry Potter sorozat érkezhet az HBO Max-ra


Több mint egy évtizede az utolsó Harry Potter-film megjelenése után, úgy tűnik, hogy itt az ideje újra elmesélni a varázslótanoncok történetét. Az HBO közeledik ahhoz a megállapodáshoz, hogy J.K. Rowling hét darab Harry Potter könyvéből álló sorozatát új szintre emelje; tévésorozat formájában szeretné rebootolni az HBO és a Discovery+.

A jelentés szerint a sorozat minden egyes regényét egy-egy tévés évadra adaptálná. A tévés évadok nagyobb teret engednének a sorozatnak arra, hogy elmerüljön a könyvek varázslatos világában, és kevesebb dolgot kellene kivágni belőle, mint ahogy azt tették régen az eredeti filmekből, amik 2001-ben a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésével kezdődtek el. A Warner összességében megbukott a Legendás állatok és megfigyelésük trilógiájával, és emiatt szinte biztosan nem látjuk többet Dumbledore további "titkait" sem. A cég ezért is döntött úgy, hogy illene behozni ismét a Harry Potter univerzumot, valamilyen formában. Állítólag még mozifilm is készülne a sorozat után.

A leendő sorozat a Warner Bros. új streaming szolgáltatása számára készülne, amely az HBO Max és a Discovery+ összeolvadásának termékének lenne az alkotása.

Ez a terv része az HBO anyavállalatának, a Warner Bros. Discovery kísérletének, hogy újraindítsa néhány legnagyobb márkáját. Ez a stratégiai tipp néhány hónappal ezelőtt indult miután James Gunn és Peter Safran átvette a DC stúdiót, és néhány hete folytatódott azzal a hírrel, hogy rebootolják A Gyűrűk Ura-filmeket, amelyek 20 év után először hozzák vissza a filmvászonra J.R.R. Tolkien klasszikus könyvei alapján.

Miközben a Harry Potter-univerzum továbbra is hihetetlenül népszerű, többek között februárban jelent meg a rendkívül sikeres Hogwarts Legacy című videojáték, az alkotó, Rowling továbbra is viták kereszttüzében áll transzfób kijelentései miatt. Bár arról egyelőre nincs szó, hogy Rowling mennyire lenne érintett az új sorozatban, a Bloomberg beszámolója szerint a Warner Bros. Discovery vezérigazgatójának, David Zaslavnak és az HBO vezérigazgatójának, Casey Bloysnak kellett meggyőznie az írónőt, hogy a cég készítse el az új sorozatot, amelyet az HBO-n streamelhetnek majd. Projekt előkészületek ezek, de szerintünk egyre biztosabb, hogy a Harry Potter sorozat formájában visszatér, amihez az előzetes infók alapján, máris 7 évadot terveznek. 

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés