James Mangold Star Wars mozija egyszerre lesz biblikus, de ugyanakkor szórakoztató és független a többi résztől

A Star Wars Celebration eddig rengeteg fontos bejelentést tartogatott, amelyek közül nem utolsósorban egy új filmet, amelyet a nagy franchise-okban bizonyára jártas James Mangold fog rendezni.

Az Empire az eseményen beszélgetett James Mangolddal, hogy megvitassa az önálló Star Wars-filmet, amely réges-régen játszódik majd - igen, egy messzi-messzi-messzi galaxisban. Az időkeretre kitérve Mangold elmondta: 25 000 évvel a IV. epizód előtt játszódik, és az Erő felfedezéséről szól. De nemcsak a korábbi Star Wars-filmek voltak hatással Mangoldra, hanem az 1950-es évek bibliai eposzai is. "Mondtam Kathynek [Kennedy, a Lucasfilm vezetője], hogy egyfajta bibliai filmet szeretnék készíteni, a Csillagok háborúja Tízparancsolatát - egyfajta Cecil B. DeMille-filmet az Erő érkezéséről, és ez az, amin a sajtóesemények között csipkedtem magam. Ez az ötlet."

James Mangold azt is elmondta, hogy Star Wars-filmje önállóan is megállja majd a helyét, de mégis sokat köszönhet a franchise örökségének: 

"Ez egy olyan film, amely egyszerre kapcsolódik az általunk ismert világokhoz, de elég távol is van tőlük ahhoz, hogy szerintem rengeteg lehetőségünk legyen szabadon elmesélni egy történetet... és nem kötődünk annyira hihetetlenül a már meglévő részekhez és különböző történetszálakhoz".

Mangold jelenleg Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb embere. A Star Wars-film mellett James Mangoldnak a Cannes-i filmfesztiválon debütáló ötödik Indiana Jones-filmje, a DC univerzumban készülő Swamp Thing-film írói/rendezői feladatai, valamint egy Bob Dylan-életrajzi film is készül a jegyzéke alatt. Egyszer egy Buster Keaton-életrajzi filmhez is kötődött, de úgy tűnik, ezt már megelőzte Matt Reeves, aki Rami Malek rendezésében fogja alakítani a némafilmes komikust.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés