Remélem nem a pénzről fog szólni - Elijah Wood véleménye a készülő Gyűrűk ura filmekről

Húsz év telt el Peter Jackson A Gyűrűk Ura-trilógiája óta, és a filmek még mindig a legjobbak közé tartoznak - még VFX terén is, de a Warner Bros. készen áll arra, hogy visszatérjen Középföldére. Februárban jelentették be, hogy a stúdió új Gyűrűk Ura-filmek fejlesztésébe kezdett (fontos megjegyeznünk még nem áll forgatás alatt), és az eredeti filmek sztárja, Elijah Wood elmondta, hogy félve, ám izgatottan várja az új projekteket.

"El vagyok ragadtatva és izgatott vagyok" - mondta Elijah Wood. "Remélem, hogy jó lesz. Meglepődtem - nem tudom, miért lepődtem meg, mert persze, hogy több film is lesz". Wood így folytatta: "Nyilvánvalóan a középpontban az a vágy áll, hogy sok pénzt keressünk. Nem arról van szó, hogy egy csomó vezető azt mondja: 'Csináljunk igazán nagyszerű művészetet'. És ismétlem, nem irigykedek senkire, mert természetesen ez a kereskedelem. A nagyszerű művészetfilmek származhatnak a kereskedelemből is. Tehát ez a két dolog nem zárja ki egymást."

Elijah Woodnak azonban van néhány tanácsa az új Gyűrűk ura-filmek forgatása kapcsán: az, hogy ne a pénzről szóljon. 

"A Gyűrűk Ura nem onnan jött ki" - mondta. "A könyvek iránti szenvedélyből fakadt, és abból, hogy látni akartuk, ahogy megvalósulnak. És remélem, hogy végső soron ez az, ami mindent előrevisz, akármilyenek is lesznek a következő filmek. Csak remélem, hogy ez ugyanaz a motiváló tényező lesz a középpontban, amikor felbérelnek egy forgatókönyvírót és egy filmrendezőt - hogy ez a Tolkien-anyag iránti tisztelettel és lelkesedéssel történik, hogy felfedezzék azt"."

Bár a pénz kezdetben talán nem volt jelentős tényező, ez nyilvánvalóan megváltozott az eredeti Gyűrűk Ura-trilógia sikerével. A majdnem egy évtizeddel később érkezett A hobbit-trilógiával együtt a Középfölde-franchise világszerte közel 6 milliárd dolláros bevételt hozott, így az egyetlen meglepetés, hogy ilyen sokáig tartott, hogy visszatérjenek az LOTR filmekhez.

Az új filmek bejelentésekor a Warner Bros. Pictures Group társelnökei és vezérigazgatói, Michael De Luca és Pam Abdy a következőket mondták: 

"Húsz évvel ezelőtt a New Line nagy lépést tett, hogy A Gyűrűk Ura hihetetlen történeteit, karaktereit és világát a nagyvászonra is megvalósítsa. Az eredmény egy olyan mérföldkőnek számító saga sorozat lett, amelyet rajongók generációi öleltek magukhoz. De a két trilógiába szeretettel beletöltött sok részlet ellenére a J.R.R. Tolkien által megálmodott hatalmas, összetett és káprázatos univerzum a filmvásznon még mindig nagyrészt feltáratlan. Megtisztelő a lehetőség, hogy a rajongókat mélyebbre invitálhatjuk Középfölde filmes világába, és izgatottan várjuk, hogy a Middle-earth Enterprises és az Embracer partnerei lehessünk ebben a kalandban."

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés