Az MCU vissza szeretné hozni Chris Evans Amerika kapitányját

Ha hinni lehet a legújabb híreknek az MCU vezetői szemezgetnek a régi karakterek visszatérésének lehetőségével, de Chris Evans már előbb elárulta, hogy milyen feltételekkel térne vissza a szeretett Amerika Kapitány szerepében. Most, hogy az MCU a Multiverzum-saga felénél tart, a régebbi MCU-sorozat egy maroknyi szereplője, köztük Bruce Banner és Thor mellett tömegével mutatkoznak be vadonatúj karakterek. Ahhoz, hogy eddig eljussunk, az eredeti felállásból sokan meghozták a végső áldozatot, vagy, mint Cap esetében, méltóságteljesen megöregedtek egy olyan utazás során, amelynek során visszatért az 1940-es évekbe, és megkapta a tökéletes Steve Rogers-befejezést.

Ezzel együtt nem kizárt, hogy Chris Evans Steve Rogers-sze is visszatérne - de a karakter egy sokkal idősebb változataként. Ha nem így lenne, akkor kevés az esélye annak, hogy újra Amerika Kapitányként lépne színre, és ezzel elrabolná a dicsőséget utódjától, Sam Wilsontól, mielőtt Wilson esélyt kapna arra, hogy megalapozza saját örökségét. Ennek ellenére a Marvel válságban van, és a vezetők állítólag már tárgyaltak arról, hogy visszahozzák RDJ Vasemberét és egy fiatalabb Steve Rogers-t, hogy megpróbálják újra éleszteni az egyre halovány MCU-t. Ehhez azonban Chris Evansnek is a fedélzeten kell lennie, ami nem biztos.

Chris Evans a 2019-es Bosszúállók utáni távozása óta többször is beszélt arról, hogy esetleg visszatérhet Steve Rogers szerepébe, és az álláspontja konkrét, ha kissé bizonytalan is. Dióhéjban elmondta, hogy fontolóra venné az ötletet, de a feltételeknek "tökéletesnek kell lenni", újra és újra hangsúlyozva, hogy a szerep annyira értékes és jól sikerült, hogy nem szívesen veszélyeztetné az örökségét azzal, hogy nem ideális körülmények között térne vissza. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy ez egy általánosan elfogadott vélemény, amely jól mutatja, hogy Steve Rogers milyen értékes karakterré vált.

Evans adott néhány tippet, már ami a tökéletes feltételt illeti. A GQ-nak nyilatkozva Evans kifejtette, hogy a visszatérésnek egy kis idő után kellene történnie, hogy a karakter korábbi narratív útja kicsit fellélegezhessen. Ráadásul úgy tűnik, nem érdekli semmi olyan, ami visszamenőleg befolyásolja azt, ami korábban történt Steve számára: "Szinte nem is akarom megzavarni azt a csodálatos élményt, ami [Amerika Kapitányt játszani] volt" - mondta az MTV Newsnak. Mint ilyen, a Bosszúállókban való változatos megjelenés: A Kang dinasztia vagy a Titkos háborúk (Secret Wars) című filmben való szereplés megfelelő lehet a célnak.

Egy cameo megjelenésen kívül Steve Rogers visszatérése kockázatos lépés lenne a Marvel számára. Bár a színfalak mögötti problémákról szóló hírek eléggé közismertek, a Marvel gyakorlatilag a kétségbeesését táviratozná azzal, hogy ilyen gyorsan visszahozná a leégett hősöket, miután olyan sok friss arcot mutatott be, mint Ms. Marvel és Shang-Chi. A szerep gyors visszavétele egy olyan filmben, mint a Bosszúállók: Titkos háborúk című filmben kielégítő bólintás lenne az örökségükre, de ha újra a középpontba helyeznénk őket, az - ahogy Evans is sugallja - inkább rontaná azt.

Nem csak ez, de Steve Rogers története, akárcsak Tony Starké, meglehetősen fájdalmas befejezéssel zárult, amit egy visszatérés szinte biztosan elrontana. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy Sam Wilsont nevezte ki utódjának az Amerika Kapitány köpenyére - egy olyan karaktert, aki nemrég határozta el, hogy komolyan vállalja az ideológia hősének szerepét.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés