Megvan a Blade Runner 2099 című sorozat rendezője

Kiderült, hogy a Shogun című sorozat rendezője, Jonathan Van Tulleken, a Blade Runner 2099 első két epizódját fogja majd dirigálni, amelyeket áprilisban kezdenek forgatni.

Bár nem kapunk nagy vászonra szánt folytatást Denis Villeneuve Blade Runner 2049 című filmjéhez, ámbár a történet a Prime Video streamingjén folytatódik a Blade Runner 2099 című sorozattal. Az élő szereplős sorozat forgatása a tervek szerint áprilisban indul, de a Deadline jelentése szerint egy új rendezőt választottak ki, hogy az első két epizódot levezényelje a Blade Runner 2099-ben.

A Game of Thrones rendezője, Jeremy Podeswa eredetileg a Blade Runner 2099 rendezői székébe ült volna, de időbeosztás hiányában vissza kellett lépnie. A Deadline szerint Jonathan van Tulleken vállalta a helyét. A sci-fi sorozat első két epizódjának rendezése mellett ő lesz az egyik vezető producer is. Nemrégiben fejezte be a FX közelgő Shōgun sorozatának első két epizódjának rendezését is, és korábban olyan sorozatok epizódjait is irányította, mint a Misfits, a Trust, az Upload és a The Changeling.

A Blade Runner 2099 című sorozatot eredetileg tavaly nyáron kezdték volna el Belfastban forgatni, de a Hollywoodi sztrájkok ezt megakadályozták. A nyomás hatására a sorozat Prágába költözött, és így picit a költségvetést is csökkenteni tudták. A sorozat írója, showrunnerje és vezető producere a Shining Girls alkotója, Silka Luisa. Az eredeti Blade Runner rendezője, Ridley Scott is részt vesz a sorozatban, mint vezető producerként a Scott Free produkciós cégén keresztül.

„Az eredeti Blade Runner, amit Ridley Scott rendezett, minden idők egyik legnagyobb és legbefolyásosabb tudományos-fantasztikus filmnek számít, és izgatottan mutatjuk be a Blade Runner 2099-et a globális Prime Video előfizetőinknek” - mondta Vernon Sanders, az Amazon Studios globális televíziózásért felelős vezetője, amikor a projektet 2022-ben bejelentették. „Nagyra becsüljük, hogy folytathatjuk a Blade Runner franchise-t, és biztosak vagyunk benne, hogy Ridley Scott, az Alcon Entertainment, a Scott Free Productions és a rendkívül tehetséges Silka Luisa közreműködésével a Blade Runner 2099 megőrzi az előző filmek intellektusát, témáit és szellemiségét.“

„Örömmel folytatjuk a munkakapcsolatunkat az Amazon barátaival. És izgatottan folytatjuk a Blade Runner kánon (sztori és franchise) kiterjesztését egy új birodalomba azzal a provokatív történettel, amit Silka alkotott” - mondták az Alcon Entertainment társ-vezérigazgatói és társ-alapítói, Andrew Kosove és Broderick Johnson. „A közönség először Ridley Scott zseniális látomásával találkozott a Blade Runner-ben 40 évvel ezelőtt, és azóta az egyik legbefolyásosabb sci-fi film lett. Denis Villeneuve folytatása, a Blade Runner 2049, minden idők egyik legjobban értékelt folytatás lett. Tehát felismerjük, hogy nagyon magas lécet kell átugranunk ezzel a következő projektünkkel. Együtt Silka-val és partnereinkkel az Amazon-nál, és a Scott Free Productions-nél reméljük, hogy meg tudunk felelni a színvonalnak, és elragadhatjuk a közönséget a következő Blade Runner generációval"

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés