Ettől az MCU filmtől garantáltan sírni fogtok, vagy legalább el pityeregtek

Spoiler mentesen - mert lehet még valaki nem látta a filmet.

A Marvel Moziverzum (MCU) filmjei közül több is tartalmaz drámai és megható jeleneteket, amelyek a nézők érzelmeire hatnak. A legdrámaibb MCU film kiválasztása persze szubjektív, hiszen mindenki máshogy éli meg a filmeket, és mások azok a karakterek, akikhez kötődik. Az én választásom a Bosszúállók: Végjáték (2019), amely az MCU eddigi legnagyobb és legfontosabb filmje volt, és lezárta a Végtelen háború történetét. A film tele van olyan pillanatokkal, amelyek könnyeket csalnak a szemünkbe, vagy legalábbis elérzékenyítenek. Íme néhány példa spoiler-mentesen:

A film elején láthatjuk, ahogy a Bosszúállók szembesülnek azzal, hogy nem tudják visszacsinálni a Végtelen kesztyű pusztítását, és elvesztették a barátaikat és a családtagjaikat. A film ezzel a sötét és reménytelen hangulattal kezdődik, amelyet csak fokoz az öt év ugrás, amikor látjuk, hogy a világ milyen állapotban van a népesség felének elvesztése után.

A film közepén a Bosszúállók visszautaznak az időben, hogy megszerezzék a Végtelen köveket, és visszahozzák az elpusztultakat. Ez a rész tele van nosztalgikus és humoros jelenetekkel, de egyben szomorú és fájdalmas is, hiszen a hősök szembesülnek a múltjukkal, a veszteségeikkel, és a döntéseikkel. A legdrámaibb jelenet ebben a szakaszban, amikor egyik hősünk feláldozza magát, hogy megszerezze az egyik követ, és ezzel lehetővé tegye a barátai számára a visszatérést.

A film végén a Bosszúállók összecsapnak a főgonosszal és seregével, hogy megvédjék a Végtelen köveket, és visszaállítsák a rendet. Ez a rész tele van epikus és látványos csatajelenetekkel, de egyben érzelmes és katartikus is, hiszen a hősök mindent beleadnak a harcba, és sokan meghalnak vagy visszavonulnak. A legdrámaibb jelenet ebben a szakaszban, amikor egyik hősünk felhasználja a Végtelen köveket, hogy elpusztítsa a főgonoszt és seregét, de ezzel saját életét is kioltja. Az érzelmes jelenetek közé tartozik az is, amikor név szerint, Steve Rogers beszél s sorsról és az örökségéjéről. A megannyi boldogtalan évek most úgy látszik kárpótolják hőseinket.

A Bosszúállók: Végjáték tehát a legdrámaibb MCU film, amely nemcsak a látványos akciókkal, de a mély érzelmekkel is lebilincseli a nézőket. A film nemcsak a Végtelen háború történetét zárja le, de a Marvel Moziverzum első korszakát is, amelyben sok hőstől búcsúzunk el. A film egyben egy tisztelgés is a Marvel karakterek és a rajongók előtt, akik együtt nőttek fel a filmekkel, és együtt élték meg a kalandokat. A film után garantáltan sírni fogunk, vagy el ejtünk pár könnycseppet, hiszen a film nemcsak egy film, hanem egy élmény, amely örökre megváltoztatta a szuperhősös filmeket.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés