Ezért olyan rossz az Echo - Kritika

Az Echo a Marvel legújabb sorozata, amely a Disney+ platformon debütált még január 9-én. A sorozat a Marvel Comics egyik karakterén, Maya Lopezon, vagyis Echón alapul, aki egy süket indián nő, ám ennek ellenére mások mozgását képes lemásolni. A sorozat a Sólyomszem spin-offja is egyben, de szorosan kapcsolódik a Daredevil világához is, hiszen visszatér benne Wilson Fisk, a Vezér, és Matt Murdock, a Fenegyerek is. Echo mindösszesen öt epizódból áll, és a Disney+ különleges módon egyszerre tette elérhetővé az összes részt premierkor.

A sorozat nem hibátlan, de a főhősnője miatt talán mégis ajánlott esélyt adni neki, mivel az MCU-t bővíti ki. Alaqua Cox ugyan elfogadható és tisztes alakítást nyújt Echóként, aki egy érdekes és sokszínű karakter, ráadásul küzd a saját múltjával, a családjával, és az identitásával. A sorozat bemutatja az indián kultúrát és a süket közösséget is, ami ritka és friss a Marvel univerzumban. A sorozat akciójelenetei néhány jelenet erejéig látványosak és izgalmasak, különösen a közelharcok, amelyekben Echo megmutatja a harci tudását.

Az Echo azonban nem könnyen emészthető, mert több problémával is küzd. Az egyik az, hogy a sorozat túl rövid, és nem ad elég időt a karakterek és a történet mélyebb kifejtésére, sok szálat indít el, de nem fejezi be értelmesen vagy egyáltalán nem, mivel csak felületesen foglalkozik velük. Az Echo legrosszabb érzése, amikor elveszti a fókuszt, és nem tudja eldönteni, hogy Echo, a Vezér, vagy a Fenegyerek a főszereplő, valamint néha túl komoly, néha túl vicces, és nem találja meg az egyensúlyt a hangulatok között. A sorozat néha túl erőszakos, néha túl visszafogott, és nem használja ki a véresebb és durvább akció jelenteket sem, amit ígértek.

Elérkeztünk a sorozat legkritikusabb részéhez: a rendezéshez és a fényképezéshez, amik borzasutóan rosszak lettek a vágással egyetemben. A rendezés nem adott elég időt a karakterek és a történet mélyebb kifejtésére, csak felületesen haladt a cselekményen. A fényképezés is borzasztó volt, hiszen nem volt látványos és izgalmas sem, sőt, egyenesen sötét és unalmas. A sorozat nem használta ki a vizuális effekteket és a kameramozgásokat, hanem statikus és zavaró képeket mutatott. A sorozat nem használta ki a fény- és színhasználatot sem, hanem egysíkú és sivár képeket mutatott. Az Echo másik nagy negatívuma, hogy nem használta ki a vágás technikáját és a ritmust, hanem vontatott és összevissza jelentkező képeket, illetve jelentsorokat mutatott az akció jelenetek során.

Összességében az Echo emiatt lesz csak egy nagyon jóindulattal közepes, de sokkal inkább gyenge sorozat,, amelynek ugyan van potenciálja, de nem teljesíti ki magát. Az Echo legnagyobb erőssége talán a főhősnője, aki egyedi és szimpatikus karakter, és megérdemli a figyelmet, de erre nem mernénk mérget inni. A sorozatnak a legnagyobb gyengéje még a rövidsége és a rendezetlensége, ami miatt nem tudja kibontani a történetét és a karaktereit. A sorozat borzasztóan nehezen emészthető, de azért érdemes megnézni a rajongóknak, mert új fejezetet nyit a Marvel történetében, és azon belül a Daredevil univerzumban.

Streamingstar: 4 stars

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés