Elkotyogta magát a Cirit alakító Freya Allan, miszerint a Vaják sorozat az 5. évaddal véget ér

Freya Allan, aki Ciri szerepét alakítja, örül annak, hogy a “The Witcher” sorozat az ötödik évaddal ér véget. Henry Cavill eredetileg hét évadra vállalkozott, de végül csak három után hagyta el a sorozatot, és Geralt szerepét Liam Hemsworthre bízták. A Netflix népszerű fantasy sorozata mostanra az ötödik évaddal zárul, és Freya Allan már alig várja, hogy búcsút mondjon a Kontinensnek.

Allan számára a “A vaják” sorozat rengeteg lehetőséget nyitott meg. Az élmény segített neki magabiztosabb előadóvá válni, és megtanulta, hogyan lovagoljon. Ugyanakkor most már izgatottan várja, hogy tovább léphessen a sorozattól, és új kihívások elé nézzen.

 “Mentálisan már nagyon befejeztem vele” - mondta Allan. “Kezdetben a kihívás az volt, hogy még két évadot kellett volna csinálnom. Most egy hatalmas fejezet zárul le, amiért izgatott vagyok és készen állok. De azt hiszem, amikor tényleg elérkezik, meglepődöm majd, hogy mennyire megérint.”

Annak ellenére, hogy Allan izgatottan várja a sorozat hamarabb elérkező befejezését, lelkes a karaktere fejlődése iránt a “The Witcher” utolsó évadaiban. Vajon mi várható Ciri történetében a továbbiakban?

A “The Witcher” harmadik évadának második része Cirit nehéz helyzetbe hozza. Miután elválasztották Geralttól (Henry Cavill) és a szépséges Yennefertől (Anya Chalotra), a fiatal boszorkány egyedül kell boldogulnia a Kontinensen, amely háború sújtotta. Ennek eredményeként kétségtelenül több fenyegetés leselkedik rá, és cselekvésre kényszerül. Freya Allan azonban elmondta az Inverse-nek, hogy a karaktere most talán jobban felkészült az ellenfelekkel való megküzdésre.

“A legutóbbi évad végére annyit szenvedett, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban” - mondta Allan. “Úgy gondolom, hogy most egy másik önmagában próbál megmaradni, és egy olyan zónába lép, ahol csak azt mondja: ‘Brutális leszek, mert elegem van abból, hogy a világ brutális hozzám.’”

Hogy Ciri története hogyan zárul majd a “The Witcher” sorozatban, még nem látható előre, de a harmadik évad már sejteti, hogy a karakter egy gonoszabb irányba fog elmozdulni. A záró pillanatokban Ciri megváltoztatja a nevét Falkára, miután egy titokzatos hercegnővel találkozik a Korath sivatagban. Bármilyen okból is választotta az új nevet, ez a találkozás láthatóan inspirálta őt, hogy kicsit a sötét oldal felé forduljon, és ez csak súlyos drámához vezethet a jövőben. 

Az, hogy 5 évados lenne a Vaják, nagyon is elképzelhető, hiszen egy színészváltás után már csak rossz következmény jöhet, ámbár az is elképzelhető, hogy valóban 7 évados lesz a sorozat, ahogy azt eredetileg is tervezte a vezetőség, csupán Ciri karakterének a színésznőjét szerződtették le az 5. évad végéig. És azt már előre tudjuk, hogy két évadból a hamuszőke szépség már nem fog szerepelni a Netflix sikersorozatában.

Külön érdekesség, hogy a The Witcher 3: Wild Hint című videojátékban pont a Vad Falka elől menekül Ciri, és itt a magán a játékoson, tehát Gerálton fog múlni, hogy a kisasszony mely oldalt fogja majd választani az epilógus előtt.

Mint tudjuk, Henry Cavill a “The Witcher” sorozatot elhagyta, és most már nem tér vissza Geralt szerepében. Az ausztrál színész, Liam Hemsworth veszi át a főszerepet, miután Cavill, aki három évadon keresztül játszotta sikeresen és zseniálisan Geraltot. Cavill hosszú ideje utalt arra, hogy elégedetlen a Netflix “The Witcher” franchise-jával. A problémák abból adódtak, hogy ő maga is hatalmas rajongója a forrásanyagnak - mind a könyveknek, mind a videojátékoknak. Nyilvánvalóan része akart lenni egy hűséges adaptációnak, amely életre kelti mindazt, amit szeretett Andrzej Sapkowski regényeiről és azokról a klasszikus játékokról. Ugyanakkor a “The Witcher” kreatív csapata nyilvánvalóan kevés tiszteletet mutatott a forrásanyag iránt, és a történet úgy érződik, mintha egyre jobban eltérne attól, amit Cavill szeretett volna látni, és egyszerűen elege lett abból, hogy kb. minden második rész a Netflix írók saját találmányai.

Cavill korábban elkötelezte magát a “The Witcher” hét évados tervei mellett, de interjúkban világossá tette, hogy van egy feltétele. Ragaszkodott hozzá, hogy csak “addig, amíg nagyszerű történeteket tudunk mesélni, amelyek tiszteletben tartják [Andrzej] Sapkowski munkáját” (a The Hollywood Reporter szerint). 

A Netflix kreatív csapatának hozzáállása azonban már régóta nem osztozott ebben a hűségben. A “The Witcher” második évadának befejezése teljesen más irányba vitte, mint Sapkowski könyvei, beleértve egy olyan főgonoszt - a Halhatatlan Anyát -, aki a regényekben egyáltalán nem létezik. A kreatív írók közötti nézeteltéréseket nemrégiben a “The Witcher” írója, Beau DeMayo is megosztotta, aki elmondta, hogy részben azért hagyta el a sorozatot, mert néhány kollégája nem volt rajongója a könyveknek és a videojátékoknak (sőt egyes információk szerint, még gúnyolták is az eredeti forrásanyagot). Nem meglepő, hogy egy olyan rajongó, mint Cavill, elégedetlen lehetett ezzel a hozzáállással és munkakörnyezettel. 

Távozásának másik okát nagyban erősítette a The Rock, azaz Dwayne Johnson DC-s mozifilm tervei, amiben színészként és producerként tudott együttműködni a Warnernél. Az elképzelés szerint Henry Cavill Supermanjét és a saját karakterét, azaz Black Adam-et képzelte el a történetmesélés fókuszában a további mozifilm feldolgozások során. Ám jól tudjuk, ezek a DC-s tervek megbuktak, miután J.J. Abrams felkarolta és rebootolta az egész DC moziverzumot.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés