A Kaliforniába jöttem című sikersorozat kivégezte Alfonso Ribeiro hollywoodi karrierjét

A “Kaliforniába jöttem” című sorozat nem csupán kulturális jelenség volt 1990-ben, hanem egy olyan mű, amely lehetővé tette Will Smith számára, hogy a világ egyik legnagyobb filmsztárjává váljon. Azonban Alfonso Ribeiro, aki a kocka Carlton Banks karakterét alakította, nem tudta ugyanezt elmondani magáról, pedig nagyon jól játszotta a karakterét a Fresh Prince-ben. Bár a rajongók kedvelték őt, Ribeiro szerint a “Friss herceg” szerepe megölte a karrierjét. “A Carlton szerepének eljátszása a ‘Kaliforniába jöttem’-ben áldozatot jelentett” - mondta az immár ötvenes éveiben járó színész a Closer Weekly-nek. 

“Mindig azt mondtam, hogy a Carlton szerepének eljátszása volt az életem legjobb és legrosszabb dolga.”

Az '90-es évek során nehéz volt elkerülni a “Kaliforniába jöttem” hatását, különösen Carlton szerepének tekintetében, aki a sorozat legviccesebb karakterei közé tartozott. “Ez volt az egyik legnagyobb szerep, amit valaha szerencsém volt eljátszani. De ez volt az a szerep is, ami miatt többé nem tudtam színészkedni, mert az emberek nem láttak bennem mást” - magyarázta Ribeiro. “Az áldozat az volt, hogy többé nem volt színészi karrierem.”

Ma is része a popkultúrának a karakter hírneve, ikonikus táncával, a “Carltonnal”, amely az amerikai középiskolákban és a “Fortnite” videojátékban is népszerű. Annak ellenére, hogy hatással volt a színészi pályafutására, Ribeiro mindig pozitív emlékeket őrzött a Carlton szerepéről, és mindig hangsúlyozza, hogy hálás azokért a pillanatokért, amiket a forgatáson töltött. “A csapatról és az együtt töltött időről szólt” - mondta. “Ezek nagyszerű emlékek voltak.”

Mi a helyzet most Alfonso Ribeiróval? Miután 1996-ban véget ért a “Fresh Prince”, Alfonso Ribeiró karrierje nem érte el a sokak által várt magasságokat, bár még mindig sikeres volt. A sztár tehetségét “In the House” és több gyermekműsorban kamatoztatta, de végül olyan pályát talált, amely nem a szituációs komédiák főszereplésével jár. 2014-ben a “Táncoljunk a csillaggal” 19. évadának győztese lett, majd később a televíziós műsor házigazdája lett. Ő a “Vicces otthoni videók” műsor házigazdája is.

Ezen felül Ribeiró termékeny televíziós rendező, olyan projektek epizódjait vitte életre, mint a “Meet The Browns”, az “Are We There Yet?” és Zendaya “Shake It Up” című sorozata. Hollywoodban sok volt gyermekszínészhez képest Ribeirónak még mindig lehetősége van a szakmában dolgozni, és a kezdeti reakciók ellenére nem fair azt állítani, hogy a karrierje a “Friss herceg” után megszűnt.

Bár a színész határozottan messzire jutott a Pepsi-reklámokban való gyerekszerepléstől, Ribeiro elismeri, hogy bárcsak másképp alakult volna a karrierje. "Élvezem, hogy műsorvezető lehetek, és nagyon boldog vagyok vele" - mondta a Closer Weeklynek. 

"De igen, visszamennék a színészethez, ha pontosan ez lenne a megfelelő dolog".

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés