Egyre kevesebbet termel Amerikában a Shazam 2

A Shazam! Fury of the Gods a kasszáknál a múlt héten sem tudta hozni a minimális kitűzött elvárásokat, legalábbis amit a DC Stúdió szerettek volna, és ezen a héten újabb csapást szenvedett el, hiszen a második hétvégén -68%-os visszaesést produkált a debütáláshoz képest. Alig egy hét után a filmet a hazai jegypénztáraknál majdnem megverte a Creed III és a Sikoly VI, amelyek már három, illetve két és fél hete vannak a mozikban. A Black Adam után - habár kasszasiker lett, de a közönségét nem igazán tudta elnyerni - a DC univerzumában újabb szuperhősfilm került a mélyutakra. Nagyon nehéz dolga lesz a The Flash mozinak, mert elég sok negatív hullám övezi most a DC házatáját.

A Shazam folytatásnak pénzügyi bevétel szempontból a Hangyaember és a Darázs: Kvantumánia című Marvel film sem tett jót, ráadásul egy nagy tenyeres pofánvágás is közbe szólt a készítőknek: nincs értelme a Black Adam és a Shazam 2 filmnek a DC jövőjét illetően, hiszen a készítők kukázták minden olyan DC elképzelést, amelyben Dwayne Johnson is producerként részt vett. James Gunn vezérletével teljesen újragondolják majd az egész DCU képregényfilmeket.

Shazam! 2 ugyan pozitív kritikákat kapott a közönségtől, de a kritikusoktól nem feltétlenül. Bár a film számos fő meglepetését el spoilerezték a marketingben, ámbár a Shazam 2 bevételhulláma azt is sugallta, hogy a nem "nagyágyúk" közé tartozó karakterekről szóló képregényhősfilmek mindig is azzal a veszéllyel járnak, hogy kevesebben nézhetik meg a mozikban.

Shazam! Fury of the Gods egy másik olyan friss film, amely masszívan megosztja a kritikusokat és a közönséget. A Shazam sztárja, Zachary Levi az Instagram-fiókján közzétett videóban foglalkozott a vélemény és kritikai különbségekkel, és arra buzdította a rajongókat, hogy menjenek ki és nézzék meg a filmet, mielőtt bármit is gondolnak róla. Így fogalmazott:

"Szeretném, ha az közönségpontszámunk (user review) átkozottul magas lenne, hogy az emberek azt mondják: "Ennek semmi értelme!". Mert nincs semmi értelme. Semmi értelme, hogy úgy zártak le minket, ahogyan lezártak DC-n belül. Ismétlem, az összes gyűlölködő odakint azt mondja: 'a filmetek szar'. Nem így van. Tényleg nem. Valójában, ha bármelyikőtök látta volna a filmet - ami biztos vagyok benne, hogy nem láttátok -, akkor felismernétek, hogy tényleg nem szar. Ez egy nagyon, nagyon szórakoztató film. Szóval mind azok, akik látták a filmet, vagy ha megnézik a filmet, menjenek a Rotten Tomatoes oldalára és véleményezzék. Mondjátok meg nekik, hogy tetszett nektek. És egyébként, ha nem tetszett, akkor nem tetszett, természetesen ezt is megoszthatjátok."

A Shazam! Az istenek haragja csalódást okozhatott sok statisztika kutatónak, hiszen a hétvégén alig lépte át a 100 millió dolláros világösszbevételt, dacára annak, hogy még így is az év eddigi legjobb hatodik nyitóbevételével büszkélkedhet. Mivel 125 milliós költségvetéssel készült Levi Shazam folytatás filmje, nem elég ahhoz, hogy egyáltalán sikerfilmként kezeljük, hiszen a büdzsét vajmi kevés eséllyel ugyan átlépheti, de nem fog sokat profitálni belőle Safranék.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés