Elkerülhetetlen volt a halálom - mondta az Utódlásban Logant alakító Brian Cox

Az Utódlás negyedik évadában történet valami, amire már mindenki számított, hiszen ez egy örökségről szóló nagy sikerű sorozat: Logan ugyanis természeti halált halt egy repülőgépen. És ez meglehetősen sokkolta az HBO sorozat szenvedélyes rajongótáborát.

A sorozat negyedik és egyben utolsó évadának harmadik epizódjában a médiamágnás Logan Roy találkozott Istenével: szívelégtelenségben halt meg egy magánrepülőgépen, útban egy svédországi üzletkötés felé, miközben a gyermekei éppen részt vettek testvérük, Connor esküvőjén. Kegyetlen és oly ironikus a sors az Utódlás világában. Ez a lépés nem lepte meg a Logant alakító színészt, Brian Coxot, aki megjegyezte, hogy a sorozat címe miatt a halála elkerülhetetlen része a központi történet szempontjából.

"Ez az utódlásról szól. Szükséged van egy halálhírre" - mondta a 76 éves Cox a Vulture-nak, és kifejtette, hogy a sorozat alkotója, Jesse Armstrong már a 4. évad forgatásának megkezdése előtt elmondta neki karaktere sorsát.
A továbbiakban elmondta, hogy örül, hogy nem spoilerezte el Logan halálának hírét jóval az epizód sugárzása előtt.
"Nagyon büszke vagyok magamra, mert sosem voltam képes titkot tartani, és ez egy olyan titok, amit tulajdonképpen elég jól csináltam" - mondta Cox. "Nehéz volt végig titokban tartani. Hosszú idő volt. Hogy mikor haltam meg? Istenem, azt hiszem, tavaly júliusban."
Bár a karaktere meghalt, Cox elmondta a magazinnak, hogy az évad további epizódjaiban is fel fog tűnni ilyen-olyan módon.
"Visszalépek, és van pár jelenetem később, ami flashback dolog. De nem nagyon találkoztam a szereplőkkel" - mondta Cox.
Logant könnyen tekinthetjük a sorozat főgonoszának, ennek ellenére Cox sokkal jobban kedveli a kitalált iparmágnás szerepét, szinte együtt élt a karakterével, és ez meg is látszott, hiszen zseniálisan alakította a szerepét. 
"Ő egy nagyon titokzatos karakter sok szempontból. Nagyon sok empátiát érzek iránta. Szerintem nagyon félreértett" - mondta Cox a Vulture-nak. "Szerintem ő egy tragikus figura, nagyon is Shakespeare tragikus királyainak hagyományában".
Az Utódlás 2018-ban mutatkozott be az HBO-n, és a Roy családot követi nyomon, amint Logan romló egészségi állapota közepette készülnek a médiakonglomerátumuk, a Waystar RoyCo következő hatalmi fázisra. A sorozat első évadában J. Smith Cameron, Nicholas Braun és Matthew Macfadyen is szerepel.


Az első három évad során a Succession több Golden Globe-ot, Primetime Emmyt és SAG-díjat is nyert.

Armstrong egy februári interjújában hozta nyilvánosságra a hírt, hogy a negyedik évad lesz a sorozat utolsó évada. Akkor kifejtette: 
"A Succession címében van egy ígéret. Soha nem gondoltam, hogy ez örökké folytatódhat. A vég mindig is jelen volt a fejemben. A második évadtól kezdve próbáltam gondolkodni: vajon a következő, vagy az azutáni, vagy az az utáni lesz az utolsó?".
"Összeültem néhány írótársammal, mielőtt elkezdtük volna írni a negyedik évadot, úgy 2021 novembere, decembere táján, azt mondtam: 'Nézd, szerintem talán ennek kellene lennie. De ti mit gondoltok?' " - folytatta Armstrong. "És különböző forgatókönyveket játszottunk végig: Csinálhatnánk még néhány rövid évadot, vagy még két évadot. Vagy folytathatnánk hosszú évadokig, és a sorozatot egészen mássá alakíthatnánk, és egy sokkal szabadabb, szórakoztatóbb sorozat lehetne, ahol lennének jó és rossz epizódok. Vagy csinálhatnánk valami izmosabbat és teljesebbet is, és egyfajta erős véget érhetnénk. És nekem mindig is ez volt a preferenciám."
Armstrong hozzátette: "A befejezésnek a saját érdemei alapján kell működnie ... Remélem, hogy senki sem gondolja azt, hogy túlzásba visszük - hogy egy béna szezont fogunk csinálni, vagy hogy elnyújtjuk. Remélem, ezek az aggodalmak soha nem merülnek fel a rajongókban."

Cox a maga részéről egyetértett a műsor befejezéséről szóló döntéssel.

"Sok televíziós műsorral, különösen az amerikai tévézéssel az a probléma, hogy feleslegesen túltolják a szavatosságot. És az a nagyszerű dolog Jesse-ben és az írókban, hogy ők ezt nem tennék" - mondta a The New York Timesnak adott, vasárnap este megjelent interjúban. 
"Nagyra értékelem, hogy ezt tette. Bátor dolog volt, mert mindenki szereti a sorozatot. Mindig akkor hagyd ott a bulit, amikor a csúcson van, ne akkor, amikor már leáldozóban van".
"Szerintem a jövő héten sok nézőnek nehéz lesz, mert hiányozni fog Logan. És nem hiszem, hogy ez rossz dolog - szerintem ez valójában nagyon is jó dolog" - mondta Cox. "A közönség lehet, hogy dühös lesz; mert hiányozni fog nekik Logan, és azt mondják majd, hogy 'Ó, miért öltétek meg az egyik legérdekesebb karaktert?'. De nekem ez így jó."

A sorozatot elnézve valóban kell egy tisztességesen lezárt befejezés, főleg, hogy a témája az örökségről szól. Ennek az időnek el kell érkeznie, hiszen e nélkül nem lenne a sorozat az, amit tulajdonképpen már az első részek óta ígér. Egyszer mindennek vége lesz...

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés