Katee Sackhoff elmondta mennyi ideig tart leforgatni egy Mandalóri epizódot

A The Mandalorian egyik sztárja, Katee Sackhoff, aki Bo-Katan Kryze-t alakítja a Disney plusz legnépszerűbb Star Wars sorozatában, elárulta, hogy a sorozat minden egyes epizódjának forgatása legalább 4x annyi ideig tart, mint más tévésorozatok esetében. A Star Wars Celebration rendezvényen a Collider munkatársának, Steven Weintraubnak adott interjújában Sackhoff arról is beszélt, hogy mit vár a rajongók reakciójától a The Mandalorian 3. évadának fináléja kapcsán, így nem meglepő, hogy a The Mandalorian egyetlen epizódjának forgatása sokkal több munkát igényel, mint más tévésorozatoknál. 

Elvégre a sorozat a Star Wars-univerzum része, amelyet gyakran dicsérnek azért, mert úttörő technológiával keltette életre ezt az alkotást, hiszen bolygókat és egész civilizációkat meglátogathatunk Din Djarin kalandja során. Ráadásul, mivel a főszereplő fejvadász, Din és az aranyos Grogu kalandjai egy messzi-messzi galaxisba vezetnek, a sorozat rengeteg koordinációt igényel a forgatáson dolgozó csapat és a digitális forgatókönyvek létrehozásán dolgozó stáb között, illetve VFX számítógépes csapata mögött. Mégis meglepő, hogy a The Mandalorian minden egyes epizódjának forgatása 4x-5x-se a normál tévésorozatok forgatásának az ideje. De valljuk be, ez meg is látszik a spin-offon, hiszen marha részletesen adják elő a jeleneteket, legyen az akár űrhajós csatás snitt vagy szimplán egy falu vagy közösségnek a felépítésének  bemutatása. 

"Tudod, a televízióban egy átlagos epizód forgatásának ideje 7-8 napig tart. A The Mandalorian egy epizód körülbelül 35 nap. Szóval ez nagyon sok sok nap. Ha nyolc epizódot forgatunk, az több mint hat hónapot jelentene, és mindet egyszerre. Szóval ez nagyon sok. Rengeteg nap."
Katee számára a kemény munka kifizetődik, hiszen a Mandalorian olyan népszerű lett, hogy új Star Wars-korszakot nyitott a Disney+-on. A sorozat sikerének köszönhetően a Lucasfilm egy. a Boba Fett könyve című spinoffot, az Obi-Wan Kenobit és a kritikusok által is elismert Andorra fókuszáló sorozatot is. Sok minden más is várható: Ahsoka saját spinoff-sorozatot kap, a The Acolyte pedig visszavisz minket a Nagy Köztársaság idejére.


Ezen kívül megkérdezték Sackhoffot, arról, hogy mik lesznek a rajongók reakciói a The Mandalorian 3. évadának fináléja után. Elmondta nekünk:
"Szerintem úgy fogják érezni, hogy mindennek értelme volt".
Katee egyébként Bo-Katan szinkronhangját adta a Star Wars: The Clone Wars és a Star Wars: Rebels című filmekben. Közben Sackhoff a The Mandalorian második évadában az élőszereplős verzióját is alakíthatta a karakterének. A 3. évadban Bo-Katan Din Djarin szövetségesévé válik, miközben megpróbálják egyesíteni a galaxisban szétszóródott mandalórikat, hogy újjáépítsék saját civilizációjukat. A sorozat legutóbbi epizódjában Bo-Katan hivatalosan is a Sötétkard birtokosa lesz, egy legendás fegyveré, amely méltóvá teszi őt arra, hogy elfoglalja Mandalore trónját. Remélhetőleg a 3. évad végére végre megtudjuk, hogy Din és Bo-Katan sikerrel teljesítik-e küldetésüket, és mi vár rájuk a jövőben. Sackhoff biztos benne, hogy a rajongók élvezni fogják az évadzárót, hiszen elmondása szerint "úgy fogják érezni, hogy mindennek értelme volt." A Mandaloriánus 3. évadának új epizódjai minden szerdán érkeznek a Disney+-on. A 7. epizód premierje a Star Wars Celebration event alatt volt, úgyhogy egyelőre vigyázzatok a spoilerekkel.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés