James Mangold írja a Mocsárlény DCU verziójának a forgatókönyvét

James Gunn DC-univerzumának újraindításának munkálatai immáron hivatalosan is megkezdődött. A Galaxis őrzői és Az öngyilkos osztag kritikusok által elismert rendezője az év elején mutatta be az "1. fejezet: Istenek és szörnyek" című tervét, amelyben részletezte a közelgő projektek megjelenését, ami többek között az HBO Max sorozatainak a bővítését is érinteni fogja majd. Egyes címek, mint a Creature Commandos és Booster Gold az adott tulajdonságoknak hála saját szólótörténetet kapnak, míg más címek, mint a Superman: Legacy és a Swamp Thing új narratívák lesznek a vadiúj DCU számára. Míg a Superman: Legacy mögött köztudottan maga Gunn az ötletgazda, addig a Swamp Thing kreatív csapata körül James Mangold lesz az egésznek az ötlet kivitelezője.

A Collidernek nyilatkozva James Mangold rendező megerősítette, hogy ő írja a Swamp Thinget, amelyet egy cím nélküli Star Wars-filmmel egy időben kezdett el írni.

"Meglátjuk, mi fog előbb megvalósulni. Az igazság az, hogy jelenleg mindkettőt írom" - mondta Mangold. "Ki tudja, mi fog történni, és mi fog előbb vagy utóbb kivirágozni. Tudomásul veszem, hogy a Swamp Thinget csinálom. Minden megtörténhet, csak időbe telik."

Gunn reagált erre a hírre is, megjegyezte, hogy Mangold az egyik első olyan embere volt DCU tervében, akivel arról beszélt, hogy megírja, majd később pedig megrendezi a szenvedélyprojektjét, a Swamp Thinget.

Annak ellenére, hogy a képregények egyik legismeretlenebb karaktere, a Swamp Thing, már évtizedek óta a képernyőn van. A horror-alapú szuperhős, a Wes Craven által írt és rendezett, 1982-es saját címet viselő filmben debütált először a mozikban. A közvetlen folytatása hét évvel később érkezett. Innentől kezdve Swamp Thing hollywoodi napjai a televízióban teltek el. A karakter 1990 júliusában kapott egy USA Network sorozatot, amely összesen 72 epizódon keresztül futott. 

Swamp Thing a következő évtizedekben picit meghúzta magát, mielőtt újra felbukkant volna a Swamp Thing (2019) című sorozatban, amely a rövid életű DC Universe szolgáltatás streaming sorozata lett az HBO Maxon. Gunn az év elején megerősítette, hogy a karakter részese lesz a DC Universe-nek, és mindenképpen visszahozza a szörnyeteget a mozivászonra, hiszen a szörnyhős Gunn egyik szíve csücskéje.

Mangold a közeljövőben rendkívül elfoglaltnak ígérkeznek, hiszen az Indiana Jones és a Sors tárcsája című filmje idén júniusban kerül a mozikba, világpremierje pedig a májusi Cannes-i Filmfesztiválon lesz. Az úri embernek olyan nagyszabású filmeket köszönhetünk az Indiana Jones 5 mellett, mint a Cop Land, az Észvesztő, a Nyughatatlan, a Börtönvonat Yumába, a Kéjjel-nappal, a Farkas, a Logan vagy az Aszfalt királyai.

A Swamp Thing DCU filmes munkálatai tehát elkezdődtek, várjuk a további részleteket.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés